Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας

Αναρτούμε τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας. Στις προηγούμενες εκλογές του (προ δύο ετών υπήρχε ενωτικό κατέβασμα του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς) το οποίο είχε έρθει πρώτο με 68 ψήφους και την ΕΣΑΚ να ακολουθεί. Φέτος με απόλυτη ευθύνη της ΑΕΠ-ΕΜ (χώρος ΝΑΡ κλπ) το ενωτικό σχήμα διασπάσθηκε και υπήρξανε δύο ψηφοδελτία στις εκλογές, με αποτέλεσμα η ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) να περάσει μπροστά. Το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται συνεχώς από το συγκεκριμένο χώρο ο οποίος φαίνεται να επιλέγει να συγκροτηθεί αυτοτελώς, μη αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της εποχής. Τα ίδια έγιναν πέρισυ με τις εκλογές του ΤΕΕ, τα ίδια αυτές τις ημέρες στο σύλλογο αρχιτεκτόνων, τα ίδια στην ΕΜΔΥΔΑΣ, τα ίδια και στο ΣΜΤ όπου αρνήθηκαν προτάσεις μας για συμπόρευση. Κοινά αποδεκτό πολιτικό πλαίσιο υπάρχει και είναι αυτό που από κοινού συμφωνήσαμε για την εκπροσώπηση στη ΔΕ του ΤΕΕ. Φαίνεται όμως ότι υπερισχύει η ανάγκη της καθαρότητας και της κομματικής καταγραφής, ας τους κρίνουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι μηχανικοί.

Οπότε πρώτη βγήκε η ΕΣΑΚ με 87 ψήφους--- και 3 έδρες
μετά το σχήμα που συμμετέχει και κόσμος από τη συσπείρωση (Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών) 60----και 2 έδρες
και τρίτο το σχήμα που στηρίζει η ΑΕΠ (Αριστερή Παρέμβαση Τεχνικών) 40---και 2 έδρες

6 σχόλια:

  1. Κρίμα που εστιάζετε στο ότι χάσατε την πρωτιά. Ας χαιρετήσουμε καταρχήν την άνοδο της μαζικότητας ενός σωματείου σε ένα πολύ δύσκολο χώρο του ιδιωτικού τομέα. Τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς δώσαμε την εντύπωση ότι "χάθηκε η πρωτιά", η πολιτική σημασία της ενότητας του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς μας ενδιαφέρει. Και αυτή δέχτθηκε ένα πλήγμα ακόμα στο ΣΜΤ ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα προ διετιας αποτελεσματα μπορουμε να τα εχουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλογικά τα πολλαπλά κατεβάσματα φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα για μια σειρά λόγους. Δε μας ενδιαφέρει αυτό καθόλου. Μας ενδιαφέρει το μήνυμα που στέλνεις στην κοινωνία και τους συναδέλφους, όταν από συναγωνιστές που - αν μη τι άλλο - μπορούν να συννενοηθούν σε μια κατεύθυνση προκύπτουν 2,3 χωριστά σχήματα για να καταγράψουν τι ακριβώς? Όσοι επιλέγουν μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να το χρεωθούν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2009

    ΕΣΑΚ 47
    ΚΟΙΝΟ ΣΧΗΜΑ 68

    Σίγουρα θετική η αύξηση κατά 72 των συμμετεχόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ενθουσιάζεστε... γράφτηκαν και τα δέντρα για να ψηφίσουν κατά τις συθήθεις πρακτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή