Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμάτων

ΨΗΦΙΣΜΑ για ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΔΚΝΑ (από το http://kinisi-esdkna.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Για την Κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αττικής

Καταγγέλλουμε και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραχώρηση των έργων του ΕΣΔΚΝΑ σε ιδιώτες και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από όπου και αν προέρχεται.
Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του ΕΣΔΚΝΑ με οποιοδήποτε Φορέα είτε από την παρούσα Διοίκηση είτε από μελλοντική .
Είμαστε αντίθετοι στη δέσμευση να παραδίδεται επί 25 χρόνια ποσότητα 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων στις μονάδες επεξεργασίας.
Ζητάμε την επανεξέταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της δραστηριότητας της Ε.Ε.Α.Α. για τα απόβλητα συσκευασίας, την ουσιαστική ανάπτυξη συστημάτων διαλογής στη πηγή και τη δραστική μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων.
Ζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα για τη Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και δημόσια διαβούλευση πριν να ληφθούν αποφάσεις για τις όποιες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την πραγματική αξιοποίηση των προϊόντων της επεξεργασίας και το πραγματικό κόστος διαχείρισης στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται σκληρά από τη μνημονιακή πραγματικότητα.
4-10-2011
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ
(Από τα Πρακτικά της Γ. Συνέλευσης , με ευθύνη του Προεδρείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου