Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις σε Υπουργεία, Δήμους, ΤΣΜΕΔΕ, ΧΥΤΑ

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση που λάβαμε από συναδέλφους σε διάφορους χώρους (ΥΕΘΑ, Πολιτισμού, Δήμους) καθώς και στο Ταμείο "μας", το ΤΣΜΕΔΕ. Η ενημέρωση λέει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι σφαγιάζονται κανονικά. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς τους οποίους Ταμείο δεν υπάρχει. Τις ημέρες αυτές που και αυτοί θα κινητοποιηθούν όπως και όλοι μας (καταλαμβάνοντας το ΤΣΜΕΔΕ), ας σταθούμε και δίπλα τους. Όπως έπρεπε και πρέπει να συμπαρασταθούμε και στους εργαζόμενους του ΤΕΕ - αυτούς που έμειναν και αυτούς που απέλυσαν. Γιατί αυτοί είναι που μοχθούν καθημερινά μέσα σε άθλιες συνθήκες για να μας εξυπηρετήσουν, όταν οι διοικήσεις χτίζουν πολιτικά προφίλ και επαγγελματικές καριέρες. Και μια και τις μέρες αυτές διεξάγεται η γνωστή συναλλαγή μεταξύ των παρατάξεων του ΤΕΕ για τους εκπροσώπους στο ΤΣΜΕΔΕ, προειδοποιούμε ότι η ανοχή μας έχει φτάσει στα όρια της. 

Κατάληψη ΧΥΤΑ Φυλής
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους καθώς και συμπαραστάτες παραμένουν στο μπλόκο του ΧΥΤΑ Φυλής και περιφρουρούν το χώρο. Εκεί είχε έρθει εισαγγελέας και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (αποχώρησαν αργότερα) προκειμένου να επιτρέψουν την είσοδο των ιδιωτικών απορριμματοφόρων, που έχουν κληθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής να μαζέψουν τα σκουπίδια (μας μεταφέρθηκαν πληροφορίες ότι "συνάδελφοι" πίεζαν συναδέλφους της περιφέρειας να συνδράμουν στο έργο των ιδιωτών δρώντας απεργοσπαστικά). Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Γ.Σγουρό η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ήδη ξεκινήσει με πέντε ιδιωτικά απορριμματοφόρα να έχουν βγει στους δρόμους. Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δήμος Πατρέων
Σήμερα από της 8,30 το πρωί ο Δήμος Πατρέων είναι σε κατάληψη. Από την προηγούμενη βδομάδα τα αμαξοστάσια της Καθαριότητας όπως και ο ΧΥΤΑ "Ξερόλακας" είναι σε κατάληψη. Όλη την προηγούμενη βδομάδα καθημερινά είχαμε 3ωρη στάση εργασίας ή κατάληψη του Δημαρχείου. Από σήμερα όμως προχωρήσαμε σε ολοήμερη κατάληψη. Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε είναι : Δευτέρα - Τρίτη ολοήμερη κατάληψη Δημαρχείου, Τετάρτη - Πέμπτη απεργεία. Την Τετάρτη πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για κατάληψη. Να γνωστοποιήσουμε στους κυβερνητικούς Γ.Γ. να μην διανοηθούν ότι προσπαθεί να κάνει ο Σγουρός. Φυσικά τα αμαξοστάσια και ο ΧΥΤΑ θα περιφρουρούνται όλο τα Σ/Κ.


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Άμυνας παρά τη δυσκολία πρόσβασης (λόγω απεργίας ΜΜΜ) συγκεντρώθηκν περίπου 700 εργαζόμενοι όπου και αποκλείσαν την πύλη της Μεσογείων (αρκετά διερχόμενα αυτοκίνητα κόρναραν και χαιρετούσαν με σηκωμένες γροθιές). Παρά την πρόταση να αποκλείσουμε και τις δύο άλλες πύλες (Ψυχικό) αυτές παρέμειναν ανοικτές με ευθύνη του ΔΣ.

Υπουργείο Πολιτισμού

Στο υπουργείο πολιτισμού ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων "ξύπνησε" μετά από αρκετό καιρό την δευτέρα 03/10/11 οπου έγινε μια μαζικότητα συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟ στις 4/10 και συμμετοχή στην πορεία-απεργία στις 5/10. Ηταν η 2η συνέλευση του σωματείου για το 2011 (η 1η ειχε γίνει τον Μαρτη) ύστερα απο καταιγισμό μέτρων, δυστυχως το ΔΣ ελεγχεται κατά τα γνωστά απο καθεστωτικες-αντιδραστικές παραταξεις..Στη συνελευση αυτη μιλησαν, εκτος των γνωστών συνδικαλιστων, και ανενταχτοι εργαζόμενοι και αγωνιστες εκφραζοντας την αγωνίας τους για το μέλλον και παραθετοντας αγωνιστικα αιτηματα που ξεπερνουσαν πολύ τα αντιστοιχα των παραταξεων (καταληψεις-απεργιες διαρκειας, κλεισιμο αρχαιολογικων χωρων κλπ) ετσι, το πλαισιο το οποιο είχε προετοιμασει σύσσωμο το ΔΣ (συμπεριλαμβανομένου και της Ενιαιας Αγωνιστικης Κίνησης..) τροποποιήθηκε όσον αφορά τις κινητοποιήσεις (48-ωρη απεργία 4-5/10 και κατάληψη Υπουργείου στις 4/10) κάτω από την πίεση του κόσμου, αλλά φυσικά δεν ορίστηκε νέα συνέλευση. Η κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας στις 4/10 εγινε με μεγαλη επιτυχια, η συμμετοχή του κόσμου (200-300 εργαζομενοι) ήταν εντυπωσιακή για τα δεδομένα του ΥΠΠΟ, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο, από νωρίς εργαζόμενοι προχώρησαν στον αποκλεισμό-εκκένωση του κτηρίου, έκλεισε η Μπουμπουλίνας από κόσμο, διεξήχθει συζήτηση της ανοιχτής απεργιακής επιτροπής στο αμφιθέατρο του υπουργείου με μεγαλη συμμετοχή (πάνω από 200 εργαζομενοι συμμετείχαν) και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον Συλλογο Ελληνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) έγινε κοινή εκδήλωση με ομιλητές από άλλους οργανισμούς για τα εργασιακά (Εθνικη Λυρική Σκηνή - Μουσείο Συγχρονης Τέχνης) Την ίδια στιγμή οι ξεφτίλες εκπρόσωποι της ΠΟΣΥΠΠΟ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού) συνεδρίαζαν σε άλλο χώρο ενώ τους έγινε έκκληση από την κατάληψη να μεταφέρουν το χώρο συνεδρίασης τους στο κατηλημένο ΥΠΠΟ.

Στις 12-13/10 από τον ΣΕΑ και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου του ΥΠΠΟ κυρήχθηκε νέα 48-ωρη απεργία, κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας στις 12/10, και αποκλεισμός της Ακρόπολης στις 13/10. Αν και δεν έγινε νέα συνέλευση,  δεν συγκροτήθηκε ξανά η απεργιακή επιτροπή, και συνεπώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως αρκετοί εργαζόμενοι, την Τετάρτη 12/10 πραγματοποιήθηκε ξανά κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας στην Μπουμπουλίνας, συγκέντρωση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο-πορεία στην Κάνιγγος με άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων από το Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα συνάδελφοι/φισσες αρχαιολόγοι από τον ΣΕΑ πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία στην Ακρόπολη κατά την τελετή μνήμης για την επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός-συγκέντρωση στην Ακρόπολη κατά την οποία 10 αγωνιστές ανήρτησαν σε ένδειξη πένθους ένα μεγάλο μαύρο πανο.
Έχοντας ενοχλήσει αρκετούς η κίνηση των αρχαιολόγων την προηγούμενη ημέρα, το φυλακτικό προσωπικό ασφαλείας "εκτελώντας εντολές..." προσπάθησε να εμποδήσει την ομάδα διαδηλωτών που θέλαν να αναρτήσουν από τον "ιερό βράχο" απλά ένα μαύρο πανο που μάλιστα δεν έγραφε και τίποτα...Οι συγκεκριμένοι φύλακες φτάσαν μάλιστα σε σημείο να βιαιοπραγήσουν πάνω σε γυναίκες..Όταν θα βλέπουν την σημαία του Ακτωρ να κυματίζει στην Ακροπολη τότε κάποιοι θα υποκλίνονται..

Η ανοιχτή απεργιακη επιτροπή των εργαζομένων του ΥΠΠΟ μετά από πρωτοβουλία αγωνιστών και μέρος του ΔΣ θα συγκεντρωθεί την Δευτέρα 17/10/11 στις 15:00 στο προαύλιο της κεντρικής υπηρεσίας στην Μπουμπουλίνας για το σχεδιασμό δράσεων εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων


ΤΣΜΕΔΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΜΕΔΕ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΤΣΜΕΔΕ στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων που έχει λάβει η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΟΚΠ) αποφάσισε σήμερα 14/10/2011 την συνέχιση της κατάληψης των κεντρικών υπηρεσιών του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα την Δευτέρα 17, την Τρίτη 18, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με κεντρικά αιτήματα την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, την ανατροπή της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και όσων την στηρίζουν.
 
Η Γενική Συνέλευση καλεί επίσης όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου