Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέα εισπρακτική επιδρομή με την "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων

Αναδημοσιεύουμε από το  ISKRA

aftheretaΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Επιμένει το υπουργείο οικονομικών στην πρόταση του για τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ευελπιστώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει μέρος της επιπλέον μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού που προκύπτει σαν αποτέλεσμα αφενός της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2010 και αφετέρου της υστέρησης των εσόδων που παρουσιάζεται και στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Στη λογική του δώσε ημίν σήμερον, προωθεί ένα μέτρο καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αντλήσει άμεσα έσοδα και ανοίγει ένα νέο φαύλο κύκλο αυθαίρετης δόμησης στη χώρα, δημιουργώντας στους επίδοξους να κτίσουν νέα αυθαίρετα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει και γι αυτούς στο μέλλον ανάλογη ρύθμιση.
Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία το μνημόνιο και οι αδιέξοδες πολιτικές επιλογές τρόικας και κυβέρνησης που βαθαίνουν την ύφεση, το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την εισπρακτική επιδρομή στην οποία έχει επιδοθεί, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας και αδιαφορώντας πλήρως μεταξύ άλλων και για τις περιβαλλοντικές συνέπειες που θα έχει το συγκεκριμένο μέτρο.
Η συζήτηση της πρότασης του υπουργείου οικονομικών στο υπουργικό συμβούλιο προξένησε σε πρώτη φάση τις αντιδράσεις της υπουργού περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, γύρω από την οποία συσπειρώθηκαν και μερικοί ακόμα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο πρότερος βίος της υπουργού στο θέμα των ημιυπαίθριων, όπου η ίδια προχώρησε στην τακτοποίηση τους, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της τωρινής πρότασης του υπουργείου οικονομικών για τα αυθαίρετα, δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για τη μελλοντική της στάση.
Σύμφωνα με νομικούς, τόσο η ρύθμιση Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους, όσο και τα σχέδια Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα, κινούνται εκτός των ορίων του συντάγματος, ωστόσο αυτό δε φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την κυβέρνηση, η οποία μπροστά στο αδιέξοδο της κατάρρευσης των εσόδων δε γνωρίζει φραγμούς και ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως για αναρίθμητες νέες γενιές αυθαιρέτων που θα οδηγήσουν σε πολεοδομική καταστροφή.

3 σχόλια:

  1. με την "ρύθμιση" Μπιρπίλη για τους αυθαίρετους :ημιυπαίθριους,σοφίτες, πιλοτές,πατάρια, ηλεκτρομηχανολογικούς ορόφους,φωταγωγούς,υπόγεια ξεμπαζωμένα και μη , το αυθαίρετο αναφώνησε "το αυθαίρετο τώρα δικαοώνεται" εάν κάνουν και την νέα τακτοπόιηση το αυθαίρετο θα αναφωνήσει "το αυθαίρετο τώρα δικαιώνεται και επιβραβεύεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H οικολόγος Μπιρμπίλω στο νόμο για τις περιοχές Natura πέρασε μια διάταξη - ταφόπλακα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα απαγορευσε την χωροθέτηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων σε γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας η οποία επιτρεπόταν κατ'εξαίρεση ΜΟΝΟ σε μια λωρίδα πλάτους 600 μέτρων εκατέρωθεν των εθνικών οδών.
    Θα μου πείτε καλό είναι αυτό, οικολογικό, διαφυλάσσει γη υψηλής παραγωγικότητας από την εκμετάλλευση για μη γεωργική χρήση.
    Η απάντηση είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ και έγκλημα κατά των αγροτών και των πολιτών.
    Η καλλιέργεια τροφίμων δίπλα σε μια εθνική οδό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για λόγους ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ και ΥΓΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Διότι τα καυσαέρια απο τα διερχόμενα οχήματα επιβαρύνουν με ρύπους, κυκλικούς υδρογονάνθρακες ,μόλυβδο, κλπ τα παραγόμενα τρόφιμα. Αυτά τα τρόφιμα θέλει να μας ταίσει η Μπιρμπίλω. Πλέον λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα κατ' ευφημισμό βιομηχανικά και βιοτεχνικά πάρκα και χάρη σε αυτή την απαγόρευση είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε βιομηχανική επένδυση στην χώρα.
    Ντροπή σας κυρία Μπριμπίλη.
    Καρκίνο στον κόσμο, ταφόπλακα στις επενδύσεις, χαριστική βολή στο περιβάλλον με ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.
    Όλα για πάρτη των "κυρίων" με τις αυθαίρετες βιλλάρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το σύνταγμα το ανέλαβαν οι συνταγματολόγοι
    το περιβάλλον οι οικολόγοι
    το σοσιαλισμό η κυβέρνηση
    την οικονομία οι τράπεζες
    τη δημοκρατία η τρόϊκα
    & τεχνικός σύμβουλος το ΤΕΕ

    όλα πάνε καλά
    ανέλαβαν οι ειδικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή