Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση Μηχανικών έξω από το ΥΕΘΑ


Πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 24/2, 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση των μηχανικών του Υπουργείου Άμυνας στην πύλη του "Πενταγώνου" στη Μεσογείων. Το κείμενο της ομόφωνης απόφασης της συνέλευσης των μηχανικών που αποφάσισε την κινητοποίηση αναφέρει :

Διεκδικούμε
 • Άμεση καταβολή από το ΥΕΘΑ στο Ε.Τ.Α.Α. / ΤΣΜΕΔΕ των εργοδοτικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Σύνταξης
 • Άμεση έναρξη της διαδικασίας αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα στο ΥΕΘΑ, ώστε αυτό να είναι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία
 • Στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου με προσλήψεις Διπλωματούχων Μηχανικών, για την αναπλήρωση συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται
 • Αναμόρφωση του Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου και των εποπτευομένων ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουμε καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και επίλυση του ζητήματος νομοθέτησης των οργανικών θέσεων υπαλλήλων στον ΑΟΟΑ
 • Μισθολογική αναβάθμιση στο επίπεδο των αποδοχών των Διπλωματούχων Μηχανικών του τ.ΥΠΕΧΩΔΕ και καθιέρωση κλαδικού μισθολογίου της Κατηγορίας Π.Ε. Μηχανικών, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
  Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση
  • του ρόλου μας στις διαδικασίες μελέτης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων και του εν γένει τεχνικού αντικειμένου του ΥΕΘΑ
  • της προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Διπλωματούχων Μηχανικών σε ένα υπουργείο που στρατιωτικοποιείται καθημερινά όλο και πιο πολύ
  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού απαγόρεψε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης εντός του Υπουργείου. Αναδημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το θέμα :
  Αθήνα, 25 / 2 /2011

  Αρ. Πρωτ. : 6061

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Χθες 24/02/2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας των Διπλ. Μηχανικών του ΥΕΘΑ που είχε αποφασιστεί από το Τμήμα ΥΕΘΑ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στα πλαίσια των αποφάσεων της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.
  Δυστυχώς κατά τη συγκεκριμένη κινητοποίηση υπήρξαν ενέργειες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που συνιστούν έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας και παραπέμπουν σε εποχές αυταρχισμού και απαγορεύσεων του μακρινού παρελθόντος που δεν θέλουμε να θυμόμαστε !!!
  Συγκεκριμένα :
  α) Απαγόρευσαν την είσοδο στο Υπουργείο σε περίπου 40-50 Μηχανικούς υπαλλήλους του ΥΕΘΑ που εργάζονται σε άλλες Υπηρεσίες εκτός της κεντρικής Υπηρεσίας.
  β) Απαγόρευσαν την είσοδο σε μικρό αριθμό εκλεγμένων συνδικαλιστών (4-5) προκειμένου να συναντηθούν με τα μέλη τους και να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ενημέρωση.
  γ) Κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια που οι Μηχανικοί ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την εξωτερική πύλη του Υπουργείου.
  δ) Αρνήθηκαν συνάντηση με αντιπροσωπεία από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και τρία μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος ΥΕΘΑ για να εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί.
  Όλα τα παραπάνω εκτιμούμε ότι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας.
  Τέλος δηλώνουμε ότι παρά την σκληρή αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη και επίλυση των σοβαρών οικονομικών, εργασιακών, θεσμικών και ασφαλιστικών προβλημάτων που απασχολούν τον Κλάδο.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου