Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Θα μας περαιώσουν?

Λάβαμε από συνάδελφο και αναδημοσιεύουμε, προσυπογράφοντας την παρακάτω επιστολή. Το έκτακτο χαράτσωμα που αποκαλείται περαίωση, επιβραβεύει τους πραγματικά φοροφυγάδες, οι οποίοι με ένα μικρό υποσύνολο αυτών που έχουν ήδη κλέψει ξεκαθαρίζουν, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι, είτε υπό τον εκβιασμό του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, είτε με μηδενικά εισοδήματα, είτε απολύτως νόμιμες εισφορές στην εφορία καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (7000 €), υπό την απειλή του ελέγχου.
 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ
Έλαβα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών της πάλαι ποτέ Ελληνικής Δημοκρατίας, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ για τα οικονομικά έτη από το 2001 και εντεύθεν. Όπως πληροφορούμαι, αντίστοιχα σημειώματα λαμβάνουν και ελεύθεροι επαγγελματίες με πραγματικά και δηλωμένα εισοδήματα μηδέν (0,00), οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 3.800 ευρώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, φορολογούμενοι με διάφανες δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί τα αντίστοιχα έτη και έχουν πληρώσει ότι ήταν να πληρώσουν ή τους έχει επιστραφεί ότι ήταν να τους επιστραφεί. Παρά το ότι από το 2005 έχω κλείσει τα βιβλία μου, καλούμαι να πληρώσω 4.000 ευρώ (μετά έκπτωσης – αλήθεια, έκπτωση από τι; Μας κάνουν δηλαδή και χάρη;) για τα έτη μέχρι και το 2006! Δηλαδή τη στιγμή που οι μισθοί μας στο δημόσιο τομέα έχουν αποδεκατιστεί, τη στιγμή που πληρώνουμε τεράστιους έμμεσους φόρους με την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά προϊόντα και τις πάγιες  ανελαστικές δαπάνες, τη στιγμή που το δημόσιο χρωστά αμοιβές ετών στα μικρά μελετητικά γραφεία, τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν δουλειές, μας στέλνουν και πρόσθετο χαράτσι, αυθαίρετα, παράνομα, αντισυνταγματικά. Η δημοκρατία έχει καταλυθεί, ο τόπος κυβερνάται από φασιστοειδή ανδρείκελα που αυθαιρετούν, που σχεδιασμένα μας οδηγούν στην εξαθλίωση, στη μιζέρια, στην εξάρτηση. Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με τη νομική υπηρεσία που διαθέτει, οφείλει να προστατεύσει τα μέλη του και να καταφύγει σε όλα τα νόμιμα μέσα, όχι μόνο  για την ακύρωση της παράνομης και αντισυνταγματικής διαδικασίας της περαίωσης, αλλά και για διεκδίκηση αποζημιώσεων για πρόκληση ηθικής βλάβης κατά συρροή και προσβολή της τιμής και της υπόληψης των μηχανικών, καθώς τη στιγμή αυτή που πλήττεται ολόκληρη η εργαζόμενη κοινωνία από σκληρά,  άδικα οικονομικά μέτρα και πολιτικές εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, εξευτελίζονται όλοι οι μικροί και τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί  καλούμενοι  να πληρώσουν άλλο ένα ληστρικό χαράτσι, χαρακτηριζόμενοι μάλιστα εκ των προτέρων  απατεώνες. Παρόμοια διαδικασία περαίωσης έχει ακολουθηθεί στο παρελθόν, κρίθηκε τελικά εκ των υστέρων αντισυνταγματική, τα χρήματα όμως που δώσαμε δεν μας επεστράφησαν ποτέ. Δηλαδή μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε! Είμαστε τελικά κυρίαρχος λαός, είμαστε ελεύθεροι πολίτες, είμαστε επιστήμονες  ή είμαστε δούλοι και ραγιάδες; Πρόκειται για φόρο αισχρό και ατιμωτικό. Οι Χαρατζίδες(1) εκτελούν τις εντολές εξόντωσης μας! Έχει απομείνει καθόλου υπερηφάνεια σε αυτό τον τόπο;

(1) Εισέπρατταν το Χαράτσι, τον αισχρό και ταπεινωτικό φόρο που επέβαλλε η Υψηλή Πύλη στους χριστιανούς επί Τουρκοκρατίας.

2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το προβλημα και όλοι φωνάζουν για την περαίωση. Δεν είναι κάτι που πρέπει να πληρώσουμε, δεν σας αφορά, εκτός αν έχετε παραβάσεις που τα πρόστιμα υπερβαίνουν το ποσό της περαίωσης που ζητείται. Ας έρθουν για έλεγχο. Η μόνη μομφή μπορεί να είναι πως στο σημείωμα που μας στείλαν δεν εξηγεί ό,τι είναι προαιρετικό, και ότι κάποιοι με μεγάλες παραβάσεις θα τη βγάλουν πολύ φτηνά, ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και δε θα πληρώσουμε συνάδελφε, αλλά αφενός οι εκβιασμοί του στυλ ή πληρώνεις ή σε ελέγχω και αφετέρου η δια της περαίωσης νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής δε μας πολυαρέσει τι να κάνουμε?
    Εξάλλου το αναγνωρίζεις και εσύ, κλέβοντας κάποιος χιλιάδες καθαρίζει με ένα πεντοχίλιαρο, αυτό είναι η περαίωση. Και ο εργαζόμενος με το δελτίο που είναι μισθωτός επί της ουσίας αντιμετωπίζεται ως φοροφυγάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή