Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία 17/4/2024 Πραγματικές Αυξήσεις των Αποδοχών μας – Στελέχωση των Υπηρεσιών - Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις


Απεργία 17/4/2024 – Στάση Εργασίας 19/4/2024

Πραγματικές Αυξήσεις των Αποδοχών μας – Στελέχωση των Υπηρεσιών -

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ μετά την κλαδική απεργία στις 17/11 και τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία στις 28/2 συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα μας.  Στις 17 Απριλίου απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα (μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και Ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου) με κεντρικό σύνθημα: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» . Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, να επανέλθουν υπό Δημόσιο έλεγχο, όλες οι κρίσιμες Υποδομές της χώρας.

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 50%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Τους νέους συναδέλφους μας στις παραιτήσεις και στην αποστροφή προς το Δημόσιο. Με εξευτελιστικές αποδοχές, οι οποίες βρίσκονται στο 40% των αντίστοιχων αποδοχών στην Ευρώπη, με διαλυμένες Υπηρεσίες, με δυσβάσταχτο κόστος ζωής και με τεράστιες ευθύνες που συχνά καταλήγουν σε διώξεις και δικαστήρια.

Χρήματα όμως υπάρχουν για τους Εργολάβους, τους παραχωρησιούχους, τους Διοικητές Οργανισμών, τις εταιρίες που κερδοσκοπούν στην ενέργεια, στο Περιβάλλον, στη Στέγη, στο Εμπόριο.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για προσλήψεις Μηχανικών

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Πραγματικές αυξήσεις στους Μηχανικούς, σύμφωνα με τις διεκδικήσεις μας
  3. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  4. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  5. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  6. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  7. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  8. Επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  9. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
  10. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών με μέσα και προσωπικό για σύγχρονες και ασφαλείς Υποδομές

Όλοι και όλες στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

17/4: 11πμ, Πλ. Κοραή στην έξοδο του Μετρό

19/4: 9πμ στην είσοδο του ΓΛΚ, Πανεπιστημίου 37.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου