Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΤΕΕ ΤΚΜ: Πανάκριβες φιέστες με φόντο τη γενικευμένη φτωχοποίηση

 


ΤΕΕ-ΤΚΜ: ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάδελφοι, ενόψει της εθιμοτυπικής εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του ΤΕΕ/τΚΜ που αποφασίστηκε να γίνει σε γνωστό club της πόλης με έναν υπέρογκο προϋπολογισμό και σε παρέκκλιση της πεπατημένης, που η εκδήλωση λάμβανε χώρα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ  στη Λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου 265, θέτουμε υπό την κρίση σας τα ακόλουθα.

Ο εξωπραγματικός και αναίτιου κόστους προϋπολογισμός της εκδήλωσης (κόστος 24000€ !!!) είναι αυξημένος περί του 400% σε σχέση με την περυσινή εκδήλωση (2023 κόστος 6000€), η οποία, σημειωτέο, ήταν η ακριβότερη όλων των εποχών για το Επιμελητήριο και η πρόταση για τη διενέργεια της εκδήλωσης στο club και εν τέλει η απόφαση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής με μοναδική ψήφο κατά, του εκπρόσωπου της ΡΠΜ-ΠΣ, έρχεται στην πιο κρίσιμη εποχή για την επιβίωση των μηχανικών, ελεύθερων επαγγελματιών, δημοσίων υπαλλήλων, μελών ΔΕΠ κ.λπ. και καταδεικνύει πως το τμήμα ΚΜ διοικείται από παρατάξεις εντελώς αποκομμένες από την πραγματικότητα που βιώνουμε ως κλάδος και κοινωνία. Επισημαίνουμε πως στην διοίκηση δεν έχουν εκπροσώπηση οι παρατάξεις Ενωτική Αριστερή Συσπείρωση και η Πανεπιστημονική.

Η απόφαση για την πολυτελή και ακριβοπληρωμένη φιέστα οργανωμένη από το προεδρείο και πληρωμένη από τους συναδέλφους:

-Έρχεται σε μια περίοδο όπου έχουν εφαρμοστεί οι αλλοπρόσαλλες και αναίτιες αυξήσεις των ασφαλιστικών μας εισφορών, που την τελευταία διετία αγγίζουν συνολικά το 15% περίπου.

-Έρχεται σε μια περίοδο, που έχει ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος με τις apriori αυξήσεις της φορολογίας, που πλήττει ειδικά τα μικρά γραφεία και απαγορεύει ουσιαστικά την ίδρυση τεχνικών γραφείων στους νέους μηχανικούς (οι δικηγόροι ακόμα αγωνίζονται).

-Έρχεται σε μια περίοδο, όπου μεθοδεύεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται  για τα δημόσια ιδρύματα, με επιπτώσεις στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

-Έρχεται σε μια περίοδο, που οι αυξήσεις και ο πληθωρισμός έχουν αδειάσει την τσέπη όλων μας.

Η παντελής απουσία θέσης και ενημέρωσης των μελών του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τα προβλήματα μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, και παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία της Δ.Ε. έρχεται με θράσος περίσσιο να μας προσκαλεί σε εκδήλωση με κόστος ανά άτομο όσο η ετήσια μας συνδρομή στο επιμελητήριο (περί τα 65€/ άτομο), με μοναδικό σκοπό την προβολή κάποιων, που θεωρούν το Επιμελητήριο κτήμα τους.

Οι συνάδελφοι παρατάξεων που συνυπογράφουμε δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο φαραωνικό γλέντι που ετοιμάζεται, δεν πρόκειται να γίνουν χειροκροτητές κανενός και καλούνται όλα τα μέλη να απέχουν από την εκδήλωση ρεκόρ της πιο ακριβής βασιλόπιτας επιμελητηρίου!!! Τα χρήματα των μελών που θα απέχουν ας διατεθούν σε κάποιον ευαγή σκοπό.

Ø  ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ ΡΠΜ/Οικολόγοι Μηχανικοί/Συνεργαζόμενοι

Ø  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

1 σχόλιο:

  1. Το ΤΕΕ δεν έχει πιά μέλη. Έχει ένα πλούσιο πελατολόγιο που το πουλάει όπου θέλει. Ας το καταλάβουμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή