Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Ψήφισμα για το Κτήμα Δρακόπουλου

         Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ 2, 11523 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 64.64.282  FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

                                                                                 Αθήνα, 24 Ιουλίου 2023

Αρ.Πρωτ.:5294                                            

Ψήφισμα για το κτήμα Δρακόπουλου



Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις των κατοίκων των Άνω Πατησίων για τη σωτηρία και την ανάδειξη του κτήματος Δρακόπουλου. Συντάσσεται με τα αιτήματα τους για:

– Χαρακτηρισμό όλου του κληροδοτήματος ως χώρο Κοινόχρηστου Πράσινου: Επαναφορά σε ισχύ του ρυμοτομικού του ‘81 που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο κτήμα.

– Συντήρηση και καθαρισμό του από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου: Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προσπαθούν να συντηρήσουν το πράσινο και ο Δήμος αντί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κόβει το νερό του πάρκου.

– Προστασία όλων των Δέντρων, όχι στις κοπές που προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης.

– Αναστήλωση των Διατηρητέων – Διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης: Τα εναπομείναντα χαρακτηρισμένα κτίρια από το ΥΠΠΟΑ είναι εκτός μελέτης, ενώ αποτελούν τοπόσημα της περιοχής των Πατησίων με μεγάλη ιστορική και αισθητική αξία και κινδυνεύουν με οριστική κατάρρευση, λόγω χρόνιας εγκατάλειψης τους

– Ακύρωση της οκταετούς σύμβασης μεταξύ Δήμου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γιατί είναι επιζήμια για το πάρκο και τους κατοίκους, παραχωρεί μόλις για 8 χρόνια το πάρκο στο Δήμο, με κίνδυνο αυτό μετά να επιστρέψει ανακαινισμένο και έτοιμο προς οικοδόμηση από τον Ερυθρό Σταυρό ή άλλον. Απαλλοτρίωση του χώρου από το Δήμο ή απόκτηση της κυριότητας του με χρησικτησία μια και ο Δήμος το αξιοποιεί ως πάρκο από το 1987.

– Οι αναπλάσεις δε γίνονται με ΜΑΤ και αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά με διάλογο και σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και της νεολαίας της περιοχής που ψάχνουν μια ανάσα ξενοιασιάς σε έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους πρασίνου μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά. Το πάρκο και κάθε τέτοιος χώρος αποτελεί συνδετικό κρίκο της κάθε γειτονιάς, σημείο συνάντησης των ανθρώπων της όλων των ηλικιών, χώρος επικοινωνίας των γονιών και παιχνιδιού για τα παιδιά μας.

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί έχοντας διαχρονική ευαισθησία σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και των ελεύθερων Δημόσιων χώρων, στηρίζουμε τις αντίστοιχες διεκδικήσεις και παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους για έργα που να προστατεύουν την δημόσια πρόσβαση σε ποιοτικούς ελεύθερους χώρους με σύγχρονες υποδομές και διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου