Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Για τις παρεμβάσεις στο Πάρκο Τρίτση




Παλαιότερη φωτογραφία του πάρκου από το Google Maps και δίπλα ο χάρτης του σχεδίου ανάπλασης και το υπόμνημα, όπως υπάρχουν στο σχέδιο που έχει δωθεί για διαβούλευση από την Περιφέρεια Αττικής και τον Φορέα Διαχείρισης του Π.Τρίτση. Προσέθεσα ετικέτες με αυτά που προβλέπονται στο κείμενο και τον χαρτη με το υπόμνημα του σχεδίου.

Με κόκκινο βέλος ο χώρος πρασίνου με τους ευκαλυπτους και τις βελανιδιές που θα γίνει Parking (με κίτρινο στο σχέδιο, αναγραφεται και στο υπόμνημα). Φωτογραφίες και συζήτηση για τη χλωρίδα σε αυτόν το χώρο μπορείτε να βρειτε στο προηγούμενο post του Λάμπρου. Η πλάκα είναι οτι υπάρχει ήδη ένα Parking στα 50 μέτρα, έξω απο το πάρκο (δες φωτό), κι άλλο ένα στα 100 μέτρα έξω από το γήπεδο Ιλίου (μεσα στο παρκο το 2ο). Ήμαρτον !!!!
Στο χώρο με τις φυστικιές προβλέπεται η δημιουργία ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ !!! Θα ίπταται πανω απο τις φυστικίες, στη μεση του πουθενα, χωρίς να συνδέεται με κάποιο δικτυο ποδηλατόδρομων ...
Πάμε στο Κανάλι το οποίο θα μετατραπεί σε ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ με Καταστήματα ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ, ενώ στο τέλος του καναλιού προβλέπεται ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Και για 'κερασάκι', αυτό που έλειπε από τους Αθηναίους ... ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΩΝ στο λόφο του πάρκου !!!
Για δεντροφύτευση, κλιματική αλλαγή, το ρολο που θα παιξουν οι δασωμενοι ελευθεροι χωροι, κουβέντα στο σχέδιο. Αφέλεια, Ανικανότητα, Αδιαφορία, Αμορφωσιά, Αθλιότητα, όλα μαζί σε μια φωτό.
Να προσθέσουμε οτι δεν υπάρχει κάποια επίσημη μελέτη, οτι το σχέδιο ανάπλασης ειναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ και οτι προέρχεται από ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής !!! του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Η προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο της.
Το σχέδιο έχει ΚΥΡΙΟ στόχο την απορρόφηση χρηματοδότησης μέσω σταθερών κατασκευών που θα καταναλώσουν ελεύθερο δημόσιο χώρο.
Περιφερειάρχης: Γεώργιος Πατούλης
Πρόεδρος Φορεα Διαχείρισης Π.Τρίτση: Σοφία Μαυρίκου, Επικ. Καθ. ΓΠΑ
Είναι ένα κακό, κρύο, αστείο που του αξίζει το χαμόγελο του Joker. Είναι στο χέρι των πολιτών της Αθήνας να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια.
Mπορείτε να διαβάσετε το σχέδιο εδώ (σύνδεσμος σε αρχείο pdf)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου