Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Κάλεσμα σε σύσκεψη (21/9) για τα όσα καταγγέλλει ότι συμβαίνουν στον Πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Επιτροπή Αγώνα: Κάλεσμα σε σύσκεψη (21/9) για τα όσα καταγγέλλει ότι συμβαίνουν στον Πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Καταγγέλλουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο όσα συμβαίνουν στον Πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Είναι απαράδεκτο να:Εκμισθώνονται εκτάσεις από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και την ΕΤΑΔ σε ιδιωτικά συμφέροντα καταστρατηγώντας τις χρήσεις γης.
Τοποθετούνται περιφράξεις μετατρέποντας το Πάρκο σε ιδιωτικής εκμετάλλευσης χώρο.
Καταπατούνται οι διατάξεις του Π.Δ/τος (ΦΕΚ 187/Δ/2011) και να μετατρέπεται αυτός ο ζωτικός χώρος για το λεκανοπέδιο της Αθήνας σε ένα απέραντο πάρκινγκ με διαμπερή κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Καταστρέφεται μεγάλο μέρος του Φυτωρίου του Δήμου Αθηναίων από τα έργα του Μετρό και της «Μονάδας κομποστοποίησης /Διαχείρισης Φυτικών Υπολειμμάτων που υποδέχεται τα φυτικά υπολείμματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου».
Κόβονται δέντρα χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Δ/νσης Δασών.
Έχουν γίνει εργασίες διαμόρφωσης χώρων, χωρίς προηγουμένως να έχει υποβληθεί-εγκριθεί Μελέτη Διαμόρφωσης του χώρου.
Δηλώνεται ως υφιστάμενο κτίριο επιφανείας 376.72 τ.μ. το οποίο έχει διαπιστωθεί από τις υπηρεσίες (ΥΔΟΜ,Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ και ΣΕΝΕ/ΥΠΕΕΝ) ότι έχει κατεδαφιστεί και εκδίδεται οικοδομική άδεια, χωρίς να ληφθεί υπόψη νεότερο έγγραφο της Δ/νσης Δασών.
Μην επιβάλλουν κυρώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Κωφεύουν όχι μόνο στις καταγγελίες της Επιτροπής μας αλλά και στα έγγραφα εντεταλμένης υπηρεσίας Υ.Π.Ε.Ν. (Σώμα Επιθεωρητών Νοτίου Ελλάδος -ΣΕΝΕ κ.ά.) για τον έλεγχο των ενεργειών και των παραλείψεων τους.

Εκτός από τα παραπάνω, που το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέχεται να γίνονται σε βάρος της ποιότητας και των όρων διαβίωσης των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, με το προτεινόμενο Σχέδιό του για το νέο Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή& Ιλισίων, με το οποίο αλλάζουν οι χρήσεις γης στον πυρήνα του Πάρκου επί το δυσμενέστερον και νομιμοποιείται η εγκατάσταση υπηρεσιών και κτιρίων ασύμβατων με τη λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου: Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, κτίριο Ε.Υ.Π. επιφανείας 28.000 τ.μ. και ύψους 27μ. κ.ά., ακυρώνονται οι στόχοι των Ρυθμιστικών Σχεδίων της Αθήνας και του Νόμου 732/77 κατακερματίζοντας και συρρικνώνοντας τον πυρήνα του Πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι διαχρονικά ούτε το ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΝ) ούτε οι όμοροι Δήμοι μερίμνησαν για την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και ίδρυσης του Φορέα Διαχείρισής του, ενώ και άλλοι δημόσιοι φορείς (ΥΠΕΘΑ-ΤΕΘΑ-ΥΠ. Ανάπτυξης κλπ.), καθώς και η Εκκλησία (δύο αυθαίρετοι ναοί εντός του Πάρκου με επιπλέον νέες εργασίες ) εκμεταλλεύονται την «ολιγωρία» των αρμόδιων φορέων, για να «καλύψουν τις δικές τους ανάγκες» αδιαφορώντας για το περιβάλλον.

Επειδή όλα τα γεγονότα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και άμεσα,

ΚΑΛΟΥΜΕ σε σύσκεψη πολίτες, κοινωνικούς φορείς δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις την Τετάρτη 21-9-2022 και ώρα 7μ.μ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων στην οδό Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ)

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου