Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΣΜΤ: Ψήφισμα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία




Συμμετέχουμε στις 10 Ιούνη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΜΠ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα με τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Είναι προκλητικές οι δηλώσεις των υπουργών της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ταυτόχρονα με το όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, εναντίον των φοιτητών στο ΑΠΘ και την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το σχέδιο της κυβέρνησης υπηρετεί επίσης και η νέα βάρβαρη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ για άλλη μια φορά ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ. Η δολοφονική αυτή επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Ο φοιτητής μάλιστα κινδυνεύει να χάσει την ακοή του, έχασε δόντια, έκανε ράμματα στο κεφάλι και υπέστη σοβαρά χτυπήματα στη γνάθο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνεται, αλλά να θωρακίσει και να «περιφρουρήσει» την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε η Κεραμέως, προχωρά στη γνωστή κατεύθυνση της διάσπασης του επιστημονικού αντικειμένου με τη διαμόρφωση «πτυχίων-σούπα», που δεν θα εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα και θα δημιουργούν μία στρατιά αποφοίτων και νέων εργαζόμενων «έτοιμων» προς εκμετάλλευση από την εργοδοσία.

Ακριβώς επειδή σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο δεν «χωρούν» οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις των φοιτητών, η κυβέρνηση, λίγο μετά την ήττα της κυβερνητικής παράταξης στις φοιτητικές εκλογές επιχειρεί νέο χτύπημα στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, θεσμοθετώντας την υποχρεωτική κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή «συμβουλίου φοιτητών». Παρεμβαίνει έτσι στην εσωτερική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, περιορίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία τους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με το δόγμα “νόμος και τάξη” η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια, να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη σε συνέχεια του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών, και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Τα σωματεία και το εργατικό κίνημα θα στηρίξει τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των συλλόγων εργαζομένων και των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ΕΜΠ για να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου