Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Χημικά, ξύλο και βίαιη σύλληψη μέσα στο ΑΠΘ



ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ και ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΘ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
Πλατιά συσπείρωση για να μπει οριστικό τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης
Κλιμακώνοντας το σκηνικό έντασης που έχει στήσει εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση στους πανεπιστημιακούς χώρους του ΑΠΘ με πρόσχημα εργασίες στη σχολή του βιολογικού, η αστυνομία από το πρωί εισέβαλε στο ΑΠΘ επιχειρώντας να ελέγχει τους φοιτητές που πήγαιναν στα μαθήματά τους! Δεν δίστασαν να επιτεθούν άγρια για άλλη μια φορά ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας φοιτητές και φοιτήτριες, προχωρώντας σε συλλήψεις και περνώντας χειροπέδες σε φοιτητές που αντέδρασαν στην αυθαιρεσία της αστυνομίας μέσα στους χώρους του πανεπιστημιακού ασύλου.
Τα έκτροπα αυταρχισμού που προκαλεί η αστυνομία στο ΑΠΘ προεικονίζουν το μέλλον που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ φέρει τεράστιες ευθύνες για τη σύμπραξή της στη μετατροπή του ΑΠΘ σε στρατόπεδο της αστυνομίας και πεδίο βασανισμού φοιτητών σε δημόσια θέα.
Ο δημοκρατικός κόσμος, η νεολαία, ο κόσμος της εκπαίδευσης, δεν πρόκειται να το ανεχθούμε! Το αυταρχικό, αντισυνταγματικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και στοχεύει στην ευθεία καταστολή της ελευθερίας έκφρασης, την κριτικής και των αγώνων στα πανεπιστήμια, έχει οριστικά απορριφθεί και απονομιμοποιηθεί από τους μαζικούς αγώνες του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος. Δεν πρόκειται να το επιβάλλουν με την τρομοκρατία, όπως πιστεύουν ανακοινώνοντας την νέα προσπάθεια εφαρμογής του στις 17 Μαΐου.
Το Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε άνθρωπο που αγαπά την ελευθερία και διατηρεί ελάχιστο σεβασμό για τους χώρους της εκπαίδευσης, σε ένα πλατύ κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας στο πανεπιστήμιο.
Να αποχωρήσουν τώρα η αστυνομία και η ασφάλεια από το ΑΠΘ
Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία
Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες
ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου