Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Μοριοδότηση των Integrated Master κατά τη διαδικασία κρίσεων

 


Θέμα : Μοριοδότηση των Integrated Master κατά τη διαδικασία κρίσεων 

Κύριε Υπουργέ 

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως γνωρίζετε, αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους πάνω από 8.200 Διπλωματούχους Μηχανικούς που απασχολούνται στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές). 

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με τη διαδικασία μοριοδότησης των Integrated Master, που κατέχουν συνάδελφοι μας Διπλωματούχοι Μηχανικοί, κατά τη διαδικασία κρίσεων θέσεων ευθύνης. Όπως έχουμε ενημερωθεί από συναδέλφους μας που συμμετείχαν σε συγκεκριμένες διαδικασίες και αναφέρουμε ενδεικτικά: 

Α. Θέση Γενικού Διευθυντή της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 

Β. Θέση Γενικού Διευθυντή του ΕΚΔΑΑ 

Γ. Θέση Διοικητή ΕΟΠΠΥ 

Κατά την εξέταση των μοριοδοτούμενων προσόντων που κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι απουσίαζε ή δε μοριοδοτήθηκε η κατοχή Integrated Master αν και είχαν κατατεθεί σχετικοί τίτλοι και διαπιστωτικές πράξεις. Όπως αναφέρει το άρθρο 45 του Ν.4674/2020 για την Επιλογή Προϊσταμένων: 

«α) Τα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα μοριοδοτούνται ως εξής: αα) Ο βασι- 2 κός τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του υποψηφίου με 100 μόρια. αβ) Ο δεύτερος τίτλος σπουδών, εφόσον είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με 30 μόρια. αγ) Συναφής μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, με 200 μόρια και μη συναφής μεταπτυχιακός τίτλος με 70 μόρια. Σε κάθε περίπτωση, για την ως άνω μοριοδότηση ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Μεταπτυχιακοί τίτλοι που ενσωματώνονται στον βασικό τίτλο σπουδών κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114), εφόσον είναι συναφείς, μοριοδοτούνται με 150 μόρια. Σε περίπτωση κατοχής επιπλέον του ενός (1) μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών συναφών ή μη συναφών με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης, αυτοί λαμβάνουν συνολικά 50 μόρια.». 

Αντίστοιχα ο πρόσφατος Ν.4765/21 για τον ΑΣΕΠ και στο άρθρο 29 του ορίζει: 

«Μόνο για τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε.: αα. διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών: τετρακόσιες (400) μονάδες, αβ. αυτοτελής μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός στην προκήρυξη: εκατόν ογδόντα (180) μονάδες, αγ. ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master): ενενήντα (90) μονάδες. Οι μονάδες των υποπερ. αα΄, αβ΄ και αγ΄ υπολογίζονται αθροιστικά για τους κατόχους διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master). Σε περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός διδακτορικών διπλωμάτων ή/και μεταπτυχιακών τίτλων που αναφέρονται ως αποδεκτοί στην προκήρυξη ή/και ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), βαθμολογείται επιπλέον ένας μόνο εξ αυτών των τίτλων και εάν πρόκειται για μη ομοιόβαθμους τίτλους, βαθμολογείται ο υψηλότερος εξ αυτών, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση το ήμισυ των μονάδων που αντιστοιχούν στον οικείο τίτλο σπουδών.» 

Είναι προφανές από το παραπάνω ότι η κατοχή ενσωματωμένου (integrated) στον βασικό τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού συνεπάγεται την πρόσθετη μοριοδότηση κατά 150 μόρια εφόσον αυτό είναι συναφές με την προκηρυσσόμενη θέση, 3 γεγονός το οποίο δε συνέβη στις περιπτώσεις που σας προαναφέραμε, όπου και το Integrated Master δε μοριοδοτήθηκε ως όφειλε. Tο integrated Master αποτελεί ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο με το Δίπλωμα Μηχανικού και αποκτάται ταυτόχρονα με αυτό και όχι κατόπιν αυτού, όπως ορίζονται τα μεταπτυχιακά. Συνεπώς τα όποια μόρια παίρνει το integrated ανά περίπτωση προκήρυξης πρέπει να προσμετρώνται αυτοτελώς ανά περίπτωση. 

Επειδή η πρακτική αυτή θίγει δικαιώματα των μελών μας και προσβάλλει τους Διπλωματούχους Μηχανικούς κατόχους Integrated Master σας καλούμε στην έκδοση σαφών οδηγιών προς τα Συμβούλια Επιλογής Προσωπικού σχετικά με τη μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων ώστε να αποκατασταθεί η ορθή μοριοδότηση. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου