Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΣΜΤ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ



Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταδικάζει τις διαδικασίες πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάργηση του διορισμού στο ΔΣ μελών του Δημοσίου και εκπροσώπων των εργαζομένων, σύμφωνα με πρόσφατο νόμο 4706/2020 της κυβέρνησης Ν.Δ. για Μετατροπή των Καταστατικών των Εταιρειών με ποσοστά συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου εισηγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ. Στην ουσία ο όμιλος ΕΛΠΕ με την στήριξη της κυβέρνησης απεμπολεί τον δημόσιο έλεγχο με το βλέμμα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) συμπαραστέκεται στους Εργαζόμενους του Ομίλου και της Μελετητικής Εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και για την υπεράσπιση της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κατ’ αρχήν 14 και 20 Μάη 2021, με στόχο την ακύρωση αυτής της εξέλιξης.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Ο τομέας της ενέργειας πρέπει να λειτουργεί για τον λαό, όχι για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επανεθνικοποίηση των ΕΛΠΕ και συνολικά του τομέα της ενέργειας.

Παλεύουμε ενάντια στην «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» που επιβάλλει η ΕΕ, και αποτελεί το πλαίσιο για επιβολή όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Καμιά εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των μνημονιακών νόμων.

Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου