Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ξεβαμμένος περίπατος και η επίθεση από κάμπιες στην Ομόνοια

Ο ξεβαμμένος περίπατος και η επίθεση από κάμπιες στην Ομόνοια

Το γκαζον στο συντριβάνι της Ομόνοιας ξεράθηκε κατά το ήμισυ και ο «Μεγάλος Περίπατος» ξέβαψε. Δύο έργα της δημαρχίας Μπακογιάννη που κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Αθηναίων και επομένως στου πολίτες, πλέον μοιάζουν παρατημένα για χρόνια ενώ ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες.
The Press Project


Εικόνες από τον ξεβαμμένο «Μεγάλο Περίπατο», καθώς και από το ξεραμένο χορτάρι που περιβάλλει το σιντριβάνι της Ομόνοιας, καταδεικνύουν με τον πιο πρόδηλο τρόπο το βαθμό εγκατάλειψης και προχειρότητας, με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημαρχία της Αθήνας, τα έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία χαρακτηρίζει εμβληματικά για τη πόλη.

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του «News 24/7», στο οποίο παρατίθενται και σχετικές φωτογραφίες δείχνει σημεία από το κίτρινο βαμμένο οδόστρωμα στη οδό Πανεπιστημίου να έχει ξεβάψει και να είναι απολύτως βρώμικο, ενώ παράλληλα έχουν σχηματιστεί αυλάκια από το νερό που τρέχει από τις ζαρντινιέρες που εχουν τοποθετηθεί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την τωρινή εγκατάλειψη η δημαρχία Μπακογιάννη είχε στείλει ολόκληρο συνεργείο καθαρισμού προ μηνών, προκειμένου να σβήσει ένα με κιμωλία γραμμένο «Καλημέρα», στα πλαίσια της προεκλογικά προαναγγελθείσας επιχείρησης anti-graffiti. Επίσης σημαντικό να αναφερθεί είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος των χρωμάτων για τη βαφή του οδοστρώματος του «Μεγάλου Περίπατου» ανερχόταν στις 850.000€.

Οι κάμπιες στην Ομόνοια

Το άρθρο παραθέτει επίσης φωτογραφίες από το συντριβάνι της Ομόνοιας στο οποίο το γκαζόν που το περιβάλλει έχει ξεραθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.


Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η εξήγηση των αρμοδίων του δήμου για αυτό, ήταν ότι το χορτάρι δέχτηκε…επίθεση από κάμπιες. Παρόλα αυτά ο συντάκτης υπογραμμίζει την έλλειψη αυτόματου ποτίσματος στο σημείο, πράγμα το οποίο πιθανόν να έχει συντελεστεί σε αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου