Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Πραξικόπημα Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ


ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ


Την Τετάρτη 20/5/2020 με πρόσκληση του Δυτικού Μετώπου συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) πολίτες, κινήματα και δημοτικά σχήματα που αγωνίζονται για ν’ αποτρέψουν την επέκταση της χωματερής στη Φυλή και να δοθεί οικολογική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης ήταν παρόντα εργατικά και άλλα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να ανοίξουν οι προσφορές για την επιλογή του αναδόχου της «Μελέτης Κατασκευής Έργων για την α΄ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων». Η εν κρυπτώ προώθηση εν μέσω πανδημίας των νέων φαραωνικών σχεδίων επέκτασης της Φυλής, η οποία είναι πλήρως κορεσμένη και πρέπει να κλείσει, είναι ευθύνη του σημερινού περιφερειάρχη της Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος βασίζεται στις αποφάσεις της προηγούμενης περιφερειακής αρχής με επικεφαλής την Ρ. Δούρου. Ο περιφερειάρχης απουσίαζε έχοντας αφήσει πάντως στο πόδι του εκπρόσωπό του και τις δυνάμεις καταστολής.
Η είσοδος στο κτίριο εμποδιζόταν από αστυνομία ενώ μέσα ήταν συγκεντρωμένα τα ΜΑΤ.
Πρόκειται για πραξικοπηματική ενέργεια και αποφάσεις που δυναμιτίζουν την εγκληματική σήμερα διαχείριση των απορριμμάτων η οποία επιβαρύνει τραγικά την υγεία των κάτοικων της Δυτικής Αττικής και παραπέμπει τη μόνη βιώσιμη λύση της ανακύκλωσης στις καλένδες.
Το Δυτικό Μέτωπο (συντονισμός φορέων και πολιτών) έχει καταθέσει αναλυτικά την εναλλακτική λύση η επικαιρότητα της οποίας στην εποχή των κορωνοϊών και κλιματικής αλλαγής είναι προφανής.

Ελένη Πορτάλιου

20/05/2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου