Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αττική Οδός: Η πανδημία μείωσε την κυκλοφορία και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ απαιτεί αποζημιώσεις!

Αττική Οδός: Η πανδημία μείωσε την κυκλοφορία και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ απαιτεί αποζημιώσεις!Είναι το λιγότερο προκλητικό: Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζητά την ενεργοποίηση ρήτρας της σύμβασης για αποζημίωσή της από το δημόσιο, εξαιτίας της μείωσης της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού… Η αυθάδικη απαίτηση της εταιρείας στηρίζεται στην εξίσου προκλητική στάση των κυβερνήσεων, τωρινής και προηγούμενης, που σπεύδουν να ικανοποιήσουν τις παράλογες διεκδικήσεις των μεγάλων εταιρειών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ηδη τον προηγούμενο μήνα και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση έδωσε 11 εκατομμύρια ευρώ στον αυτοκινητόδρομο «Μορέα», αποζημίωση για τη μειωμένη κίνηση το εξάμηνο Σεπτέμβρης 2019 – Φλεβάρης 2020. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισπράξει οι εργολάβοι από τα πανάκριβα διόδια και ως αποζημίωση τα προηγούμενα εξάμηνα.

Τι νομίζετε, λοιπόν, ότι είναι οι μεγάλοι όμιλοι, οι κατασκευαστικές, οι ιδιώτες κλινικάρχες, οι καναλάρχες και οι όμοιοί τους; Τίποτα καλλιτέχνες είναι, τίποτα εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, άνεργοι, λαουτζίκος; Οχι, είναι μερικοί εκ των “άριστων” που εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ύφεσης για μερικούς, τους ίδιους πάντα, δημιουργούνται οι καλλίτερες συνθήκες κερδοφορίας.

Την εξωφρενική είδηση των απαιτήσεων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τη διαβάσαμε στην Business Daily:

“Στο 70% έφθασε η μείωση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό την περίοδο της καραντίνας και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζήτησε να ενεργοποιηθεί η ρήτρα της σύμβασης για αποζημίωση από το Δημόσιο (…) οι εταιρείες διαχείρισης των οδικών αξόνων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (σσ: Καλλιτσάντσης) έχουν γνωστοποιήσει στο Δημόσιο την ενεργοποίηση των άρθρων των συμβάσεων παραχώρησης που προβλέπουν αποζημιώσεις εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στην ημερήσια κυκλοφορία λόγω της καραντίνας (…). Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένου ύψους αποζημιώσεις λόγω πανδημίας καθώς, όπως υποστήριξαν, είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις. Ο κ. Καλλιτσάντσης, με αφορμή ερώτηση για το περιεχόμενο πρόσφατης τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους διευθύνοντες συμβούλους των ισχυρότερων κατασκευαστικών ομίλων, εμφανίστηκε αισιόδοξος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου