Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ψηφίσματα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για δίκη της ΧΑ και Αλληλεγγύης στους Γάλλους απεργούς

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                            
Αρ. Πρωτ.: 8076                                                 Αθήνα,  4-2-2020
                                                 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζόμενων της Γαλλίας


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γαλλίας και στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Η επίθεση όλων των κυβερνήσεων και των ιδιωτικών κεφαλαίων σε μισθούς, συντάξεις, Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά και συνολικά στο οργανωμένο κίνημα των εργαζομένων δείχνει πως απέναντί μας έχουμε κοινό εχθρό. Η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγουμένων ετοιμάζει, μετά το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, νέο γύρο επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, η μετατροπή της σε ατομική ευθύνη του εργαζόμενου, οι γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Έργων και Υποδομών για εμάς είναι αιτία αγώνων.

Αντλούμε δύναμη και πείρα από τις πολυήμερες και δυναμικές σας κινητοποιήσεις, την αποφασιστικότητα σας, την ενότητα, την αλληλεγγύη και το ριζοσπαστισμό σας και ελπίζουμε να αποτελέσουν παράδειγμα και για τους δικούς μας αναγκαίους αγώνες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κοινή επίθεση που δεχόμαστε. Στηρίζουμε την δική σας πάλη, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σας.


Αρ. Πρωτ.:  8077                                                Αθήνα,  4-2-2020
                                                 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή, την ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φοράει τον μανδύα “πολιτικού κόμματος”. Απαιτούμε να προχωρήσει το δικαστήριο στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς. Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να βρεθούν στη φυλακή και όχι να συνεχίζουν να κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι.
Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.
Η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν: Ποτέ ξανά φασισμός!
Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, όπως την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την θέλησή μας να υπάρξει καταδίκη των νεοναζί και στις 21 Μάρτη, στην διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου