Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ψήφισμα για το Ασφαλιστικό

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 21/6/2019


Ψήφισμα για το Ασφαλιστικό

Η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού Ν.4387/16 επιβεβαίωσε την κριτική που εξαρχής του κάναμε. Μεγάλες μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών, κλείσιμο του ταμείου μας (ΤΣΜΕΔΕ) και υφαρπαγή του αποθεματικού του. Δίπλα σε αυτά προστέθηκαν το διοικητικό χάος που προκάλεσε η ενοποίηση, καθώς και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων που αγγίζουν πλέον τα 2.5 χρόνια με συντριπτικές επιπτώσεις στους πρόσφατα συνταξιούχους συναδέλφους μας. Οι παρεμβάσεις μας ήταν και είναι συνεχείς, καθώς παρά τη συνολική μας αντίθεση στο Νόμο Κατρούγκαλου (και σε όλους τους προηγούμενους) δε σταματήσαμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε κάθε δυνατή μικροβελτίωση προς όφελος των ασφαλισμένων. Λόγω των συνεχών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων πετύχαμε μικρές νίκες, όπως περιγράφονται στον απολογισμό του Συνεδρίου, παραμένουν σε εκκρεμότητα βέβαια κορυφαία ζητήματα όπως:
  • Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, ειδικά στους διπλοασφαλισμένους, όπου 3 χρόνια μετά, δεν έχει εκδοθεί ακόμα καμία οριστική σύνταξη (εκδίδονται με διετή καθυστέρηση συντάξεις μόνο στο σκέλος του Δημοσίου),
  • Το διοικητικό χάος σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ με συνεχή λάθη και εσφαλμένα ειδοποιητήρια,
  • Ο λανθασμένος τρόπος υπολογισμού του Εφάπαξ ΤΣΜΕΔΕ,
  • Η μείωση του ασφαλιστέου μισθού στις περιπτώσεις εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης,
  • Η έλλειψη οδηγιών για την παροχή της προσαύξησης σύνταξης (από το ΤΣΜΕΔΕ) στους ήδη συνταξιούχους προ Ν4387/16,
  • Η επιστροφή των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης στους μετά το 93 ασφαλισμένους, για την οποία έχουμε προσφύγει και αναμένουμε ακόμα το αποτέλεσμα της πρώτης εκδίκασης.
Παλεύουμε μαζί με τους υπόλοιπους μηχανικούς για:
 Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις – παροχές – αποθεματικά!
 Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ - Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη.
 Άμεση και ριζική μείωση των εισφορών! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους μισθωτούς με "μπλοκάκι" και για τους αυτοαπασχολούμενους)! Μείωση των οφειλών προς τις τράπεζες σε ποσοστό 30% για ύψος δανείων μέχρι 300.000 €. Κατάργηση του ΚΕΑΟ και των ρυθμίσεων για τις κατασχέσεις! Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Ταμείο.
 Άμεση αποδέσμευση του ΤΜΕΔΕ από την Attica Bank, αναπλήρωση των απωλειών από τα αποθεματικά του πρώην ΤΣΜΕΔΕ με πλήρη κάλυψη του κόστους από το κράτος και μεγάλους ομίλους!
 Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! Αποκλειστικά Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, ανεξάρτητα από χρέη προς το Ταμείο!
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών φορομπηχτικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για αναπλήρωση των απωλειών μας! Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
 Άμεση ένταξη των αυταπασχολούμενων σε αφορολόγητο όριο ατομικό με αύξησή του 12.000 € και επιπλέον 3.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος, φόρος 45% στους μονοπωλιακούς ομίλους.
 Άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων. Οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας και του αντίστοιχου ποσού των χρεών που αντιστοιχεί σε αυτές.
 Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων. Τόσο αυτών που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.Άμεση έκδοση σύνταξης χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις με πραγματικά ευνοϊκούς όρους και ρυθμίσεις π.χ. στο 10% του συνολικού εισοδήματός τους. Ειδική ρύθμιση για τους α/α με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ για τις οφειλές του διαστήματος της κρίσης με διαγραφή οφειλών
Το Προεδρείο του 18ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου