Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η «Επένδυση στο Ελληνικό» αλλάζει «περιτύλιγμα»





Περιβάλλον: Το διάβασες; Ο νέος Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ήταν πρώην σύμβουλος της «Lamda» για το Ελληνικό.
Αρχιτέκτονας: Το διάβασα.
Περιβάλλον: Και τι έχεις να πεις;
Αρχιτέκτονας: Τίποτε.
Περιβάλλον: Πως τίποτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αποπομπή του.
Αρχιτέκτονας: Και ο λαός του Μαρουσιού και του Χαλανδρίου ζήτησε την «άμεση αποπομπή» της «μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας» στην περιοχή του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έγραψε στα «παλιά του τα παπούτσια» και υπέγραψε την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) στις 4 του Ιούλη, 3 μέρες πριν τις εκλογές. 
Περιβάλλον: Τι θέλεις να πεις;
Αρχιτέκτονας: Κοίταξε στο έχω πει και άλλη φορά. Η «Επένδυση στο Ελληνικό» όταν και όποτε πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του «Επενδυτή» γιατί η κυρίαρχη τάξη επεμβαίνει στην Πόλη μόνο και όταν εξυπηρετούνται τα δικά της συμφέροντα. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ιστορική πραγματικότητα. Η διαφορά ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα είναι στο «περιτύλιγμα» της «αγοραίας μορφής με την οποία ικανοποιούνται τα συμφέροντα του «επενδυτή»». Το «περιτύλιγμα» αλλάζει. Θυμάσαι τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Τσίπρα για την σύμβαση, «Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη». Το είχαμε συζητήσει τότε. https://angelmois.blogspot.com/2018/01/blog-post.html Θυμάσαι την διαφήμιση της «επένδυσης»; Ήταν το τότε «περιτύλιγμα». Δεν περιείχε καμιά δόση της πραγματικής αλήθειας για το «Ελληνικό», αλλά εξυπηρετούσε την Κυβέρνηση στην «επικοινωνιακή λαϊκή παραπλάνηση». Σήμερα άλλαξε η Κυβέρνηση και αλλάζει και το «περιτύλιγμα».
Περιβάλλον: Βγήκε και η απόφαση του ΣτΕ για το «Ελληνικό.. «Οι σύμβουλοι Επικρατείας». γράφουν τα ΜΜΕ « ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις, έκριναν πως ο αριθμός των έξι ειδικών κτιρίων είναι εύλογος προκειμένου αυτά να επιτελούν την αρχιτεκτονική τους λειτουργία ως τοποσήμων». Τι θέλει να πει μ’ αυτό;
Αρχιτέκτονας: Θέλει να πει ότι τα έξι αυτά κτίρια, για έξι κτίρια με ύψος έως 200,00μ μιλάμε, τα έχει επιλέξει η κυρίαρχη τάξη, τα «επενδυτικά συμφέροντα» όπως αρέσκονται κάποιοι να τα λένε σήμερα, σαν «σύμβολα της κυριαρχίας της» στον χώρο της Πόλης, και το ΣτΕ επέλεξε να «επιτελέσει» την «επιλογή» της αυτή. Αυτή την αλήθεια θέλει να κρύψει πίσω από το «αρχιτεκτονική λειτουργία ως τοποσήμων». Είναι το «περιτύλιγμα» που επινόησε για να κρύψει την αλήθεια.
Θυμήσου αυτό: Στο «περιτύλιγμα» περιορίστηκαν οι διαφορές ανάμεσα στην πρώην Κυβέρνηση και την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση, στο «περιτύλιγμα» θα περιοριστούν οι διαφορές ανάμεσα στη σημερινή Κυβέρνηση και τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

1 σχόλιο: