Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΣΜΤ: Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το άθλιο προσοντολόγιο Γαβρόγλου οδηγεί ευθέως σε απολύσεις αναπληρωτών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και εμπεδώνει τη λογική του διαρκούς ανταγωνισμού μέχρι αλληλοεξοντώσεως για τη συλλογή προσόντων.


Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας και τρομοκρατίας των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα που οδήγησε σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών και στις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Σε συνέχεια των αυταρχικών μέτρων της απαγόρευσης των κινητοποιήσεων λόγω της επίσκεψης Μέρκελ και της επίθεσης της αστυνομίας στους διαδηλωτές, έχει στηθεί νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη έχουν την πλήρη ευθύνη για την καταστολή σε βάρος όσων αγωνιζόμενων αμφισβητούν έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκεται δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους που προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία και κινητοποίηση την Πέμπτη 17/01.

Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην «κανονικότητα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ- κεφαλαίου.

Η νίκη των εκπαιδευτικών θα είναι νίκη για όλο το λαό.
Να αποσυρθεί τώρα το προσοντολόγιο – έκτρωμα.
Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
Μόνιμοι – μαζικοί διορισμοί, όλων των αναπληρωτών.
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Φαβιέρου 30 - Τ. Κ. 10438 Α Θ Η Ν Α – Τηλέφωνα : 210.5272443 – 210.5272299

6977 674562, 6978 900537- FAX: 210.5272489 e-mail: somateio@ktyp.gr

Αθήνα 16/1/2019
Αρ. πρωτ. 1271


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών

Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (Κτ.Υπ.) (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ) εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον καθόλα δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε απαράδεκτο το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση, καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που επί χρόνια γυρνάνε όλη τη χώρα καλύπτοντας στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων, με την ελπίδα κάποια μέρα να μονιμοποιηθούν. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων, για απόσυρση του νομοσχεδίου εδώ και τώρα !
Καταγγέλλουμε το «χτύπημα» των διαδηλώσεων τόσο της προηγούμενης Παρασκευής όσο και την Δευτέρας από τα ΜΑΤ που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή.
Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ που καλύπτουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και των ΑΕ του δημοσίου όπως η Κτ.Υπ., να προκηρύξουν σήμερα κιόλας απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία μαζί με το δημοσίο, καθώς και σε όποιες άλλες κινητοποιήσεις προκηρυχτούν στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, γιατί εκτός των άλλων αφορά στη μόρφωση των παιδιών μας !

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ !



Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου