Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

27 Σεπτεμβρίου έως 22 Οτωβρίου οι δραστηριότητες του Επιστημονικού Συνεδρίου του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Δελτίο Τύπου

Την επόμενη Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, με την Τοπική Ημερίδα στην Πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο, ξεκινούν οι δραστηριότητες στα πλαίσια του Συνεδρίου του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, με συνοπτικό τίτλο: Αττική σε Κρίση

Με θέματα τις τρέχουσες εξελίξεις στον χωρικό σχεδιασμό και την οικιστική πραγματικότητα, τον κοινωνικό εξοπλισμό, το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, τα χωρικά προβλήματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την οικιστική κληρονομιά, την χωροθέτηση παραγωγικών δραστηριοτήτων κλπ, στην Αττική, στις προσυνεδριακές ημερίδες και το Συνέδριο θα αναπτυχθούν πάνω από 200 ανακοινώσεις από αρχιτέκτονες πολεοδόμους, μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων, νομικούς, ιστορικούς, αρχαιολόγους, επιστήμονες άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και κινήματα από πολλά σημεία της Αττικής.

Οι δραστηριότητες, σύμφωνα με το Συνοπτικό Πρόγραμμα που σας επισυνάπτουμε, θα διεξάγονται μέχρι την πραγματοποίηση του Συνέδριου, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή έως Κυριακή, 20 έως 22 Οκτωβρίου, στο Κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ.

Αναλυτικά, τα προγράμματα των τοπικών ημερίδων (Λαύριο, Κερατέα, Λόφος Λαμπράκη, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα), των θεματικών ημερίδων (Κοινωνική Γεωγραφία στον καιρό της κρίσης, Συλλογικές μορφές κατοίκησης, Μοντερνιστική πρόσληψη του Παρθενώνα από τους Φρόυντ και Λε Κορμπυζιέ, Ιστορική Γενιά των σπουδαστών του ΄40 και των αρχιτεκτόνων του ΄50 και του ΄60), των συναυλιών (Αθήνα, Πειραιάς, Λαύριο, Ελευσίνα) με σημαντικούς μουσικούς , με τις οποίες στοχεύουμε στην ανάδειξη υποβαθμισμένων περιοχών με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον που εν μέσω κρίσης εγκαταλείπονται και καταστρέφονται , οι λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και το πρόγραμμα και οι περιλήψεις των 140 ανακοινώσεων του τελικού τριημέρου, βρίσκονται αναρτημένες στο site Συνεδρίου:


και περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα που θα διατίθεται σε τόμο (200 σελίδων), στον χώρο και κατά την διάρκεια όλων των προσυνεδριακών και συνεδριακών δραστηριοτήτων.

Η προσέλευση πολιτών σε όλες τις προσυνεδριακές και συνεδριακές δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μαούνης

Η Γενική Γραμματέας

Ελένη Βαφειάδου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00, στην Πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο, στην Τοπική Προσυνεδριακή ημερίδα, στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής.

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

#Αττική σε κρίση
#Ασπρόπυργος σε ανάπτυξη

Η ημερίδα διοργανώθηκε με την σημαντική συμβολή του Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου.
ΘΕΣΗ Πλατεία Ρολογιού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΩΡΑ Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 7μμ.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ/ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Αλέξανδρος Μυλωνάς
Μηχανολόγος Μηχανικός Παν. Πατρών.
Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου #Αττική σε κρίση
#Ασπρόπυργος σε ανάπτυξη.

Μαρία Λιάκου
Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών, Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Ακινήτων (Valuer in Real Estate), συν. ΑLPHA Αστικά Ακίνητα.
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου. Ασπρόπυργος: Ένα μοντέλο ανάπτυξης των επαγγελματικών ακινήτων. Αναλύσεις - Προοπτικές.

Αντιγόνη Βρούβα
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π,Master in MBAAUEB. Επαναπλαισίωση της αστικής εικόνας της πόλης του Ασπροπύργου μέσω ανάπτυξης εργαλείων στρατηγικής Μάρκετινγκ.

Ιωάννα Μαρνίκα
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π Σύγχρονο μοντέλο βιομηχανικής πόλης: το ευρωπαϊκό πρότυπο.

Σοφία Κώνστα
Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών.
Πιστοποίηση Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.
Τυποποίηση και εμπορεία αγροτικών προϊόντων. Η εκμετάλλευση της αγροτικής γης. Μια αυξανόμενη οικονομική δύναμη.
Αγροτικό ΑΕΠ – Ενεργειακό ΑΕΠ

Αλεξάνδρα Τσίγκου
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ Μsc Eκπαιδευτικός
Ιωάννα Νομικού
Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών. Ποιότητα ζωής στον Ασπρόπυργο της εργασίας μέσα από την συλλογική σκέψη ενός εργαστηρίου World cafe.

Αιμιλία Πέππα
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Μέλος ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου. Η αρχιτεκτονική του αυθαιρέτου.

Αντωνία Περδικάκη
Αρχιτέκτων Μηχανικός Παν. Πατρών. Μαθηματικός Παν. Πατρών. Μια άλλη όψη του Παράλιου μετώπου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου