Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Φονική πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο

Σοβαρά ερωτήματα για την πυρασφάλεια των ουρανοξυστών. Για παράδειγμα οι εξωτερικές μονώσεις δεν έπρεπε να είναι αυτοσβενόμενες, δεν έπρεπε να υπάρχουν επαρκείς έξοδοι διαφυγής και πυράντοχα κλιμακοστάσια και πολλά ακόμα για το κτίριο εργατικών κατοικιών που διαχειριζόταν ιδιωτική εταιρία...



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο 27 ορόφων (Grenfell Tower) στα δυτικά του Λονδίνου, γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Λονδίνου). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πυροσβέστες που μπήκαν στο φλεγόμενο κτήριο εντόπισαν νεκρούς, ενώ γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων. 

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ντάνι Κότον, δήλωσε ότι ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός των νεκρών, λόγω την πολυπλοκότητας του κτηριακού συγκροτήματος. Παρά τις αρχικές ανησυχίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι "τα ειδικά πληρώματά μιας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί".


«Λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώνω ότι υπάρχει αριθμός νεκρών. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό για την ώρα, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του κτιρίου. Θα ήταν τελείως λάθος για μένα να κάνουμε περαιτέρω υποθέσεις», τόνισε η Κότον.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε επίσης, πως τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στη σκηνή σε 6 μόλις λεπτά αφότου έλαβε το μήνυμα για την πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



Στο σημείο που βρίσκεται ο Grenfell Tower έσπευσαν 200 πυροσβέστες με 45 οχήματα, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά της Αστυνομίας.

Δεκάδες άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για εγκλωβισμένους στον ουρανοξύστη, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter εμφανίζονται άνθρωποι στα παράθυρα διαμερισμάτων να ανεμίζουν πετσέτες ή και φακούς, ζητώντας βοήθεια.

Περίπου στις 9 το πρωί (ώρα Κύπρου) η φωτιά έμοιαζε να έχει περιοριστεί σημαντικά. Τότε ανακοίνωσαν οι Αρχές και επίσημα ότι υπάρχουν και θύματα. Δεν έχει ακόμα αναφερθεί συγκεκριμένος αριθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου