Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 26/4/2017
Αρ. Πρωτ.: 7089
Προς: Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ



Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, αφού το κεφάλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρεί να ανατρέψει ό,τι κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα.

Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση, με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, με τη «Συμφωνία της Μάλτας» και σε πλήρη σύμπνοια με τους δανειστές, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η νέα συμφωνία που επέχει το χαρακτήρα ενός 4ου μνημονίου έρχεται να περικόψει και άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τις σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει και άλλο το λαό μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), να ξεπουλήσει και μάλιστα αντί πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και να περιορίσει συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση, η «μαύρη» και η εκ περιτροπής εργασία να έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ναδίρ, ενώ συνεχίζονται τα προνόμια και η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη ενωτική και αγωνιστική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην υπογραφή 4ου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση, κεφάλαιο και δανειστές. Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το νεοφασισμό.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί όλους και όλες τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανωθούν. Η απεργία της 1ης Μάη 2017 να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα έκφρασης της αντίθεσής μας απέναντι στις νέες περικοπές που σχεδιάζονται, αλλά και αφετηρία για τη γενίκευση των τοπικών, περιφερειακών και κλαδικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου