Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο ταχυδρόμος – δημοτική Αρχή Δοξάτου χτυπάει δυο φορές, και κυρίως όταν ανεβοκατεβαίνει σκάλες…

Θυμάστε τη δημοτική Αρχή Δοξάτου; Αυτή που τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, «χτύπησε» με απόφασή της και καταπατώντας τον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, παρανομώντας δηλαδή, υποχρέωνε το Διευθυντή Περιβάλλοντος Αθανάσιο Λατσίνογλου να πάει να δουλέψει στην αποκομιδή των απορριμμάτων για μια ημέρα, επειδή -όπως ισχυριζόταν- είναι συναφή καθήκοντα; (σ.σ.: το επιτρέπει ο Κώδικας αυτό· με τη μόνη διαφορά πως ο Αθ. Λατσίνογλου προσελήφθη ως πολιτικός μηχανικός και όχι με τη… συναφή ειδικότητα του εργάτη καθαριότητας). Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μετά την προσφυγή του εργαζομένου.
Ε, λοιπόν, η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή «ξαναχτύπησε», και μόνον που δεν έπεσε από τις σκάλες, στην προσπάθειά της να βρει τρεις υπαλλήλους (σ.σ.: ανάμεσα σε αυτούς και ο Αθ. Λατσίνογλου), που τους αναζητούσε για επείγουσες εργασίες, όπως λέει. Ωστόσο, μπορεί να μη χτύπησε, αλλά στην «αγωνιώδη» προσπάθειά της να τους βρει, κάπου τα έχασε και… γύρισε το χρόνο πίσω (διαβάστε στο παρακάτω έγγραφο τις ώρες που αναφέρει ότι κάλεσε τους υπαλλήλους και τις ώρες που αναφέρει για το πότε πήγαν οι υπάλληλοι).
Το σημαντικό δεν είναι το φαιδρό της όλης κατάστασης και το πώς χειρίστηκε η δημοτική Αρχή Δοξάτου (σ.σ.: αν διαβάσει κανείς το έγγραφο με τις παρατηρήσεις θα το καταλάβει), αλλά -όπως λέει μία εκ των υπαλλήλων και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Γιάννα Καραγαϊτάνη, μιλώντας στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen: «Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα κάκιστο εργασιακό κλίμα, με εκφοβισμούς, με απειλές, με προσβολές. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν αντιδρούν με τόσο σθένος σε σχέση με κάποιους άλλους, με αποτέλεσμα τα κλάματα κτλ. Υπάρχει γενικώς ένα κακό εργασιακό κλίμα, ένας εργασιακός εκφοβισμός». Με τέτοια έγγραφα και τέτοιο εργασιακό κλίμα, τονίζει, «είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στα καθηκοντά μας. Δεν είμαστε τεμπέληδες και είμαστε καλοί υπάλληλοι».
«Η πρώτη γραμμή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», υπογραμμίζει, «είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», που πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους, να είναι ενεργά μέλη. Και σε συνεργασία με άλλα σωματεία να δημιουργήσουν ένα μέτωπο κατά τέτοιων πρακτικών και πολιτικών.
Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» (17-12-16).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου