Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Βεβαιώσεις για το ΠΔ Αναγνώρισης Προϋπηρεσίας

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 24/08/2016

Προς: Α’/βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Αρ. Πρωτ. : 6997

Θέμα : Προεδρικό Διάταγμα για Αναγνώριση Προϋπηρεσίας.

Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΠΔ 69 - ΦΕΚ 127/13.7.16) για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα όπως αναφέραμε στην από 15/7 ανακοίνωση μας καθόλου δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις μας για πραγματική αναγνώριση προϋπηρεσίας μια και α) η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι μόνο βαθμολογική και όχι μισθολογική ως όφειλε β) αφορά βαθμολογικά ελάχιστους συναδέλφους μια και περιορίζει τη βαθμολογική άνοδο «μέχρι και τον αμέσως προηγούμενο του καταληκτικού βαθμό», δηλαδή μόνο μέχρι το Β βαθμό για τους ΠΕ Υπαλλήλους.
Αναφορικά με τη διαδικασία υλοποίησης του ενημερώνουμε τους συναδέλφους:

α) Η προθεσμία της 31/8/2016 αφορά μόνο όσους θέλουν να προλάβουν να αξιοποιήσουν τη σχετική προϋπηρεσία για τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών και προφανώς δεν είναι καταληκτική.

β) Με βάση το ΠΔ μπορούμε να αναγνωρισθούν έως 7 έτη στον ιδιωτικό τομέα τόσο για όσους ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και για τους μισθωτούς. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται:
1. Βεβαίωση από το ΤΕΕ για την ιδιότητα του μέλους
2. Βεβαίωση από το ΤΣΜΕΔΕ ως αρμόδιος ασφαλιστικός φορέας
Και οι δύο βεβαιώσεις χορηγούνται ηλεκτρονικά από τις σχετικές ιστοσελίδες για όσους διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς, μετά από παρεμβάσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ προς το ΤΕΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι, την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος των μηχανικών του Δημοσίου που χορηγεί το ΤΕΕ, βάσει νόμου, την αξιοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα ο εργοδότης μας, το ελληνικό Δημόσιο γι’ αυτό και αποτελεί διεκδίκηση μας η κάλυψη της αντίστοιχης συνδρομής προς το ΤΕΕ από αυτό και όχι ατομικά.
Σε κάποιες περιπτώσεις παραρτημάτων του ΤΕΕ έχει σημειωθεί άρνηση έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης στους μηχανικούς του Δημοσίου που έχουν οφειλές συνδρομών. Το ΤΕΕ οφείλει να διευκολύνει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο (χορήγηση κωδικών MyTEE, ευέλικτο σύστημα διακανονισμού οφειλών) τη χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
Προφανώς, δεν αρνούμαστε ότι στις υποχρεώσεις των μελών του ΤΕΕ συμπεριλαμβάνεται η πληρωμή των συνδρομών των μελών του ΤΕΕ. Θεωρούμε όμως ότι σε περίοδο κρίσης, όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στη ιστοσελίδα του αναφορικά με την εξόφληση συνδρομών, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με περισσότερη ελαστικότητα, η συγκεκριμένη ανάγκη για την παροχή της βεβαίωσης του ΤΕΕ.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θα συνεχίσει τον αγώνα για πραγματική αναγνώριση προϋπηρεσίας ενάντια στη συνεχιζόμενη θεσμική και οικονομική εξαθλίωση των διπλωματούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου