Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Εκκενώθηκαν καταλήψεις με πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Ζήλωσαν δόξα Δένδια κλπ...

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών καταλήψεων που στέγαζαν πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 άτομα έχουν προσαχθεί και 70 από αυτούς συνελήφθησαν. «Δεν είναι τυχαίες οι εκκενώσεις» τονίζουν οι αντιεξουσιαστές, που ως απάντηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα οκταόροφο κτήριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Τα πρώτα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, ενώ το τρίτο ανήκει σε ιδιώτη.

Λίγο αργότερα, οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη «ως άμεση απάντηση» στις εκκενώσεις από την αστυνομία τριών καταλήψεων που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διωχθούν ποινικά ενώ οι υπόλοιποι θα διωχθούν με το αδίκημα της διάταξης οικιακής ειρήνης.


«Δεν είναι τυχαίες οι εκκενώσεις» τονίζουν οι αντιεξουσιαστές
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα δεν είναι τυχαία και σχετίζονται με τη διεξαγωγή του No Border Camp στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από μερίδα των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης. 

Αναλυτικά:

«Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.

Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης»

ΠΕΜΠΤΗ 28/7, συγκέντρωση-διαδήλωση για την υπεράσπιση των καταλήψεων στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ , 6 το απόγευμα



Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις 3  προσφύγων και μεταναστών της Θεσσαλονίκης που βάλλονται από την αστυνομική καταστολή αυτές τις μέρες και στους 85 προσαχθέντες συντρόφους μας που κατηγορούνται επειδή επέλεξαν να μην μείνουν απαθείς στις συνθήκες μαζικής αποβλάκωσης και υποταγής που μας επιβάλλονται καθημερινά από το Κράτος και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Καλούμε όλες και όλους τους φίλους της κατάληψης ΕΜΠΡΟΣ να συμμετάσχουν σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 28/7 στην συγκέντρωση-διαδήλωση για την υπεράσπιση των καταλήψεων σταΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) στις 6 το απόγευμα.
Θα υπερασπιστούμε τους χώρους του κινήματος, θα αντισταθούμε στην καταστροφή των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, θα αγωνιστούμε για έναν κόσμο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου