Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αύξηση εισφορών και για την εξαγορά χρόνων ασφάλισης

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας το κόστος εξαγοράς ασφαλιστικού χρόνου με το ν/σ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τριπλασιάζεται για πολλές κατηγορίες, ειδικά μισθωτούς μια και θα είναι το 20% του μεικτού μισθού. "Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς και, εφόσον έχει διακοπεί η απασχόληση, επί των αποδοχών του τελευταίου μήνα απασχόλησης προσαυξανόμενων κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. ". Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα η εισφορά για την εξαγορά ορίζεται (σημερινό ασφάλιστρο) :

1.για την Κύρια Σύνταξη :167,85 ευρώ και
2.για την Ειδική Προσαύξηση : 100,71 ευρώ
Το παραπάνω σε συνδυασμό με την υποχρέωση συμπλήρωσης 40 ετών ασφάλισης κάνει τη διαδικασία εξαγοράς απαγορευτική για τους μισθωτούς.

Είναι ακόμα άγνωστο τι θα γίνει με τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και δεν έχουν ακόμα εγκριθεί μια και η διαδικασία αυτή απαιτεί περίπου 4 χρόνια. "Αναγνωρίσεις χρόνων, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με την πλήρη εξόφληση του ποσού της εξαγοράς, συνεχίζονται στον ΕΦΚΑ μέχρι την ολοκλήρωσή τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού." Κανονικά όλες οι αιτήσεις μέχρι την ημέρα ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου πρέπει να υπάγονται στο υφιστάμενο καθεστώς και όχι σύμφωνα με το νέο νόμο, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε. Για το λόγο αυτό αναρτούμε από το site του ΤΣΜΕΔΕ τις σχετικές αιτήσεις...


Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ στην ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ που μεσολάβησε απο ΠΤΥΧΙΟ μέχρι ΑΔΕΙΑ στην ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ που μεσολάβησε απο ΠΤΥΧΙΟ μέχρι ΑΔΕΙΑ στην ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στην ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ στην ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΣΗΣ στην ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
Αίτηση αναγνώρισης ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΣΗΣ στην ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου