Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Νέα 24ωρη απεργία στη VODAFONE

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 47/2015

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ VODAFONE ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
 Η VODAFONE ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
 ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΔΕΡΗ
Η 24ωρη απεργία στη Vodafone στις 5 Ιουνίου ήταν η πιο μαζική και πετυχημένη που έχει γίνει στην εταιρεία μέχρι σήμερα.
Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης της Vodafone να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, τη μεταφορά με το “έτσι θέλω” ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν.
Έτσι φτάσαμε στις απολύσεις των «επινοικιαζομένων» συναδέλφων μας οι οποίοι οργανώθηκαν στο Σωματείο και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας, ειδικά για τους εργαζόμενους με το ίδιο δουλεμπορικό καθεστώς της «επινοικίασης» εργαζομένων.
Η μαζικότητα αναμένουμε να είναι η απάντηση των εργαζομένων και στην επόμενη απεργία μας στις 25 Ιουνίου.
Όλο αυτό το διάστημα είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που έχουμε εισπράξει από εργαζόμενους, φοιτητές, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και συνελεύσεις. Έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε καταστήματα της Vodafone σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά. Η στάση της εργοδοσίας και ο αγώνας των εργαζομένων της Vodafone έχει μεταφερθεί μέσα από δημοσιεύσεις σε blogs, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, πέρα και από τα σύνορα της Ελλάδας. Έχουμε δεχτεί ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας από χώρες όπως Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο. Ακόμη και από το Ιράν!
Με την ίδια μαζική συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου, την οποία αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου και την συμπαράσταση της κοινωνίας, πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων μας.
Η ασυδοσία της Διοίκησης της Vodafone πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Απευθύνουμε πρόσκληση σε εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνελεύσεις, εργαζόμενους και άνεργους για τη συνέχιση και επέκταση της στήριξης στον αγώνα μας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Οι απολύσεις των «επινοικιαζομένων» και μη συναδέλφων δεν πρέπει να περάσουν.

Πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι συνάδελφοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.
Διεκδικούμε:
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις
  • Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
  • Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της επινοικιαζόμενης εργασίας, πρόσληψη των συναδέλφων από τη Vodafoneγια την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου