Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κτήμα Ζωγράφου: Δικάζονται επειδή θέλανε πάρκο στη γειτονιά τους


Την Παρασκευή 24 Απρίλη 2015 στις 10πμ, στο μονομελές πλημ/δικειο της πρώην σχολής Ευελπίδων - Αίθουσα 1, εκδικάζεται η μήνυση του πρώην Δημάρχου του Δήμου Ζωγράφου Γ. Καζάκου, ενάντια σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου - Κτήμα του Λαού Γιώργου Πλουμπίδη, Διονύση Τζανετάτου, και Σταύρου Σεργίου.


Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού:  
Το κτήμα Ζωγράφου έκτασης 9,5 στρ. στο πιο πυκνοκατοικημένο και πυκνοδομημένο σημείο του ιστού της πόλης το 2006 με απόφαση της τότε διοίκησης του Δήμου και δήμαρχο τον Γ. Καζάκο αποφάσισε την εξ αδιαιρέτου αγορά του 50% του οικοπέδου των 9,5 στρ. καθώς και το κτίριο της βίλας, καταβάλλοντας στην οικογένεια Ζωγράφου το ποσόν των 19.400.000 ευρώ χρεώνοντας το δημόσιο με 25ετές δάνειο το οποίο θα υπερβεί με τους τόκους τα 40.000.000 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα η οικογένεια Ζωγράφου θα οικοδομούσε στο υπόλοιπο 50% εμπορικό κέντρο 38.500 τ.μ με πολυκαταστήματα, σινεμά, καφετέριες, γκαράζ κ.λ.π.
Οι κάτοικοι της πόλης αντιδρώντας στο τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο, προχώρησαν μέσα από ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες στη συγκρότηση επιτροπής κατοίκων για την ακύρωση της απόφασης καθώς και στη διεκδίκηση του χώρου, ως πάρκο υψηλού και πυκνού πρασίνου.
Η Επιτροπη Κατοίκων μέσα από μια τεράστια καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των κατοίκων της πόλης, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες αλλά και με την αλληλεγγύη των κινημάτων πόλης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατέγραψε μια πολύ μεγάλη νίκη!
Το Συμβούλιο Επικρατείας - Ε' Τμήμα χαρακτηρίζει το χώρο ως έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλους παραπέμπει το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την έκδοση Π.Δ που θα ρυθμίζει τη χρήση και ταυτόχρονα απαγορεύει κατηγορηματικά την έκδοση οποιασδήποτε άδειας και δόμησης.
Το Νοέβριο του 2013 δημοσιεύεται το Π.Δ που χαρακτηρίζει όλη την έκταση κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και καθορίζονται ειδικές χρήσεις για τα κτίρια.
Ο Αγώνας για το κτήμα Ζωγράφου που αποτέλεσε κεντρικό σημείο αναφοράς στη ζωή της πόλης για πάνω από πέντε χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Γ. Καζάκου στις δημοτικές εκλογές του 2010.
               
Ο πρώην δήμαρχος αντιδρώντας στους αγώνες των κατοίκων, συκοφαντεί την Επιτροπή, προχωρεί σε καταγγελίες και ποινικές διώξεις μελών της.
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου - Κτήμα του Λαού, θα υπερασπισθεί τους τρείς αγωνιστές Γιώργο Πλουμπίδη, Διονύση Τζανετάτο, Σταύρο Σεργίου που αντιστάθηκαν και υπερασπίσθηκαν την πόλη, τις κοινωνικές ανάγκες της, καθώς και το δημόσιο συμφέρον.
Δηλώνει οτι η ποινικοποίηση ενός Εμβληματικού Αγώνα στα χρονικά της πόλης που είχε στόχο την διάσωση ενός ελεύθερου χώρου, θα πέσει στο κενό.
Ο εμπνευστής αυτής της δίωξης Γ.Καζάκος που συνεχίζει και σήμερα να προκαλεί τη μνήμη και τους αγώνες των κατοίκων αυτής της πόλης, θα καταδικασθεί στη συλλογική συνείδηση, ως γνήσιος εκφραστής των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν την εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και την υφαρπαγή της γης.
Οι Αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, το περιβάλλον, για τα δημόσια κοινά αγαθά είναι αγώνας ζωής και βρίσκεται πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα, πάνω από τα κέρδη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα σας.
Στη δίκη αυτή θα βρίσκεται δίπλα σας ολόκληρη η κοινωνία που θεωρεί χρέος της την υπεράσπιση των κοινωνικών αγώνων!
Απαιτούμε την αθώωση και των τριών αγωνιστών.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτης της πόλης μας σε συγκέντρωση συμπαράστασης.
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου