Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Πάτρα: Σε δεινή θέση εκατοντάδες νέοι δικηγόροι και μηχανικοί – Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το Ταμείο τους

Αναδουλειά και υψηλή φορολογία τους έχει "γονατίσει"

Πάτρα: Σε δεινή θέση εκατοντάδες νέοι δικηγόροι και μηχανικοί – Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το Ταμείο τους Αναδουλειά και υψηλή φορολογία τους έχει "γονατίσει"
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται μεγάλος αριθμός, κυρίως νέων, δικηγόρων και πολιτικών μηχανικών που δραστηριοποιείται στην Πάτρα. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρουν στο thebest.gr, είναι, στην παρούσα φάση, ανυπέρβλητα.
Και τούτο γιατί η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με την αναδουλειά και τα υπόλοιπα τρέχοντα έξοδα δεν τους επιτρέπουν να ορθοποδήσουν. Η ζήτηση των υπηρεσιών τους είναι κατά πολύ μειωμένη σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, ειδικά δε εκατοντάδες μηχανικοί αλλά και νέοι δικηγόροι αγγίζουν τα όρια της ανεργίας αφού οι δουλειές που αναλαμβάνουν είναι από μηδενικές έως ελάχιστες.
Ωστόσο την ίδια ώρα τα έξοδα δεν μπορούν να περιμένουν και είναι υψηλά. Από τα πιο απλά όπως είναι το ενοίκιο του γραφείου, το ηλεκτρικό, τα τηλέφωνα κ.α. μέχρι τα πιο πολύπλοκα και ακριβά όπως είναι οι εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στους δικηγόρους είναι το γεγονός ότι πάνω από 43.000 νομικοί χρωστούν στο  ΕΤΑΑ, ποσά που δεν μπορούν να συγκεντρώσουν, παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει κατά καιρούς. Ανάλογη είναι η κατάσταση και τους μηχανικούς καθώς,  βάσει υπολογισμών που κάνουν οι ίδιοι, το 62% των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ έχει οφειλές προς το ταμείο.
«Όσο η κρίση παραμένει και η φορολογία δεν πέφτει, τόσο πιο δύσκολα να γίνονται τα πράγματα και νέα χρέη θα συσσωρεύονται αντί να μειώνονται οι οφειλές μας», σχολιάζει μιλώντας στο thebest.gr νέος σχετικά δικηγόρος που εργάζεται στην Πάτρα και έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου