Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Νέο χαράτσι στους μηχανικούς από το ΤΕΕ

Νέο χαράτσι επέβαλε το ΤΕΕ στους μηχανικούς που διαθέτουν μελετητικό ή εργοληπτικό πτυχίο!!

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μηχανικοί που επισκέφθηκαν το mytee διαπίστωσαν ότι εκτός από την ετήσια εισφορά στο ΤΕΕ (50-65 €) έχουν χρεωθεί και με άλλο ένα ποσό για πρώτη φορά. Εύλογα αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να βάζει το ΤΕΕ καινούριες χρεώσεις στους συναδέλφους μέσα στην κρίση και με την κατάσταση που βιώνουμε ως μηχανικοί, με τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και την αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών μας.
Ο εκπρόσωπος της ΑΜΑΚ έβαλε το θέμα στην κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, με διπλή παρέμβαση το Σάββατο και την Κυριακή, αφού στην πρώτη δεν πήρε καμιά απάντηση από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζη.
Διαμαρτυρηθήκαμε λοιπόν έντονα για την έξτρα αυτή χρέωση και ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΤΕΕ γιατί μπήκε τώρα μέσα στην κρίση. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η Διοίκηση του ΤΕΕ να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού του ΤΕΕ με νέα χαράτσια στους μηχανικούς.

Η απάντηση του προέδρου ΤΕΕ Χ. Σπίρτζη ήταν ότι η Δ.Ε. εφάρμοσε μια παλιά υπουργική απόφαση που υποχρέωνε τους μηχανικούς μελετητές - εργολήπτες σε έξτρα εισφορά (όπως ίσχυε μέχρι τώρα για τις εταιρίες) γιατί αλλιώς θα κινδύνευαν να μπουν φυλακή τα μέλη της Διοικούσας (έλεος αυτός ο λαϊκισμός!!!). Είπε μάλιστα ότι δεν έπρεπε να παραπονούμαστε διότι αντικατέστησε το 2% υπέρ ΤΕΕ που καταργήθηκε!
Φυσικά δεν απάντησε γιατί το εφάρμοσαν τώρα μέσα στην κρίση, ούτε είπε τίποτα για το ότι ουσιαστικά είναι κεφαλικός  φόρος αφού τον πληρώνουν όσοι έχουν π.χ. μελετητικό πτυχίο ανεξάρτητα με το αν έχουν δουλειά ή όχι. Δηλαδή χρεώνουν ακόμη και τους άνεργους με μελετητικό πτυχίο!!!

Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης θα επανέλθουν στο θέμα με πρόταση κατάργησης της εισφοράς αυτής στα όργανα του ΤΕΕ και καλούν και το ΤΕΕ / ΤΑΚ που δυστυχώς δεν έχει κάνει τίποτα ούτε για αυτό το θέμα, να αντιδράσει επιτέλους και να συμβάλει στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους συναδέλφους.
Πηγή

2 σχόλια:

  1. ξήλωμα το ΤΕΕ τώρα που γυρίζει και δημιουργία ΝΕΟΥ φορέα που θα κατοχηρώνει τα δικαιώματα των μηχανικών και θα ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ και όχι να γυρίζει ταξιδάκια και να αγοράζει τάμπλετς και τηλεοράσεις με τα λεφτά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή