Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δικαιολόγηση γυαλιών οράσεως από το ΤΣΜΕΔΕ προ και μετά μνημονίων

Από το facebook συναδέλφου

Μύθοι και θρύλοι της πατρίδας μας, 1ο εξάμηνο: το Μνημόνιο και το τέρας της Γραφειοκρατίας.
Περίληψη: Το Μνημόνιο, όπως όλοι ξέρουμε, ήταν ένα αναγκαίο κακό που μας αναγκάζει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, βήματα που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια από μόνοι μας. Στο μέτωπο της γραφειοκρατίας, τα ευεργετικά του αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.
Παράδειγμα: Δικαιολόγηση γυαλιών οράσεως από το ΤΣΜΕΔΕ.
π.Μ. (προ Μνημονίου): Πήγαινες στον οφθαλμίατρο, έπαιρνες τη συνταγή, την εκτελούσε ο οπτικός, τον πλήρωνες. Πήγαινες στο ταμείο, κατέθετες τη συνταγή και την απόδειξη του οπτικού, έπαιρνες επί τόπου (εντάξει, μετά από αναμονή σε ΔΥΟ διαστημικές ουρές για κάνα πεντάωρο) 100 ευρώ, κι έφευγες βρίζοντας.
Δεν ήξερες όμως ότι υπάρχουν και χειρότερα.
μ.Μ.: Πας στον οφθαλμίατρο, παίρνεις τη συνταγή, μετά πηγαίνεις στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ για θεώρηση-σφραγίδα (αν είσαι τυχερός, είναι κάπου κοντά στο σπίτι σου, αν όχι, τι να κάνουμε), μετά πηγαίνεις στον οπτικό ο οποίος εκτελεί τη συνταγή, μετά πηγαίνεις στο ΤΣΜΕΔΕ για να σου σφραγίσει μία κυρία το βιβλιάριο βεβαιώνοντας ότι δικαιούσαι γυαλιά, μετά ξαναπηγαίνεις σε ΑΛΛΟ υποκατάστημα του ΠΕΔΥ όπου καταθέτεις 1) τη συνταγή, 2) την απόδειξη του οπτικού, 3) άλλη μία βεβαίωση του οπτικού, 4) φωτοτυπία ταυτότητας, 5) φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης, 6) φωτοτυπία λογαριασμού για βεβαίωση διεύθυνσης κατοικίας, 7) το σφραγισμένο βιβλιάριο. Κάποια στιγμή το επόμενο εξάμηνο, ΙΣΩΣ σου βάλουν 100 ευρώ στον λογαριασμό σου. Εξυπακούεται επίσης ότι τα χρονικά διαστήματα που δικαιούσαι γυαλιά οράσεως έχουν διπλασιαστεί.
Ανακεφαλαιώνω.
π.Μ.: μία επαφή με τη διοίκηση σε ένα σημείο, 2 χαρτιά.
μ.Μ.: τρεις επαφές με τη διοίκηση σε τρία διαφορετικά σημεία, 6 χαρτιά.
Αχάριστοι.

1 σχόλιο:

  1. Επιπλέον οποιοι συναδελφοι καταθετουν δικαιολογητικα δαπανων στα γραφεια του πρωην ΟΠΑΔ , νυν ΕΟΠΥΥ, της Αγ. Παρασκευής που βρισκονται κοντα στο κλειστο παραρτημα του ΤΣΜΕΔΕ κανουν πανω απο 12 μηνες να δουν τα λεφτα στον τραπεζικο λογαριασμό.
    Μιλαω εκ πειρας...
    Αν ο/η συζυγος εχει ασφαλεια ΙΚΑ γραψτε τα παιδια σας εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή