Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Στήριξη και αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα, Κριστίνα Μακνέα

Δείτε και προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις μας:

Έγγραφο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για την ποινική δίωξη συναδέλφου μας


Εργαζόμενος με συνείδηση…Καταδικάζεσαι !!!



Την Δευτέρα 28/4 γίνεται το αστικό δικαστήριο για την υπόθεση της Χ. Μακνέα, όπου οι μηνυτές απαιτούν το ποσό των 50.000€ για ηθική βλάβη. Μετά την πρωτόδικη άδικη καταδίκη της συναδέλφισσας σε 27 μήνες φυλάκιση (δέστε εδώ:  http://emdydaskm.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html ) με όλες τις ηθικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια καταδίκη, τώρα επιχειρείται και η οικονομική εξόντωσή της με την απαίτηση της χρηματικής αποζημίωσης.

Είναι αναγκαίο να δείξουμε έμπρακτα με την παρουσία μας στα δικαστήρια τη Δευτέρα 28/4 τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα Κριστίνα Μακνέα.

Για την υπόθεση έχουν βγει ανακοινώσεις στήριξης από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα από το ΤΕΕ (εδώ:  http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7780.html ) και από την  Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ την ανακοίνωση της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ Αριθμ. Πρωτ.: 263 – 11 Μαρτίου 2014



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη της στην συνάδελφο Μακνέα Κριστίνα, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης και  εκλεγμένη συνδικαλίστρια στο Τ.Ε.Ε. και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών.


Θεωρούμε άδικη και εξοντωτική την ποινή της 27μηνης φυλάκισης με 3ετη αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που της επιβλήθηκε πρωτόδικα, όταν επιπλέον της ζητείται το ποσό των 50.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση, σε αστικό δικαστήριο που θα γίνει τον Απρίλιο.


Πιστεύουμε ότι η επιβολή αυτών των ποινών συνδέεται άμεσα με το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο έχει επιδοθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της να στιγματιστούν, να απαξιωθούν και να συκοφαντηθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ως «επίορκοι» ώστε να οδηγηθούν σε αργία σύμφωνα με τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, για να γεμίσει η δεξαμενή των απολύσεων.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή της στην συνάδελφο και ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δέλτα να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει η πιο πάνω απόφαση.  

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                   Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου