Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Future Suspended


Future Suspended (english) from Ross Domoney on Vimeo.

Πώς διεισδύει η παγκόσμια οικονομική κρίση στους καθημερινούς χώρους της πόλης; Ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 35 λεπτών, ιχνηλατεί τις πολλαπλές μεταμορφώσεις του Αθηναϊκού δημόσιου χώρου σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος, με τίτλο “Ιδιωτικοποίηση”, διερευνά τις συνδέσεις ανάμεσα στην ανάπτυξη που χαρακτήρισε την περίοδο της Ολυμπιάδας του 2004 και τα σύγχρονα προγράμματα ιδιωτικοποίησης που λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. Ο πολεοδόμος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, Πάνος Τότσικας και η Αρχιτέκτονας και ειδική συνεργάτης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Φερενίκη Βαταβάλη μιλούν για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και το ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Το δεύτερο μέρος, με τίτλο “Υποτίμηση”, εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους συρρικνώνονται, σήμερα, οι αστικοί χώροι για τους/τις μετανάστες/ριες, και την επακόλουθη υποτίμηση της ζωής τους. Το τελευταίο μέρος, με τίτλο “Στρατιωτικοποίηση”, καταδεικνύει πώς με αφετηρία την κρίση, η υποτίμηση μετατρέπεται σε μια γενικευμένη συνθήκη—πώς η άνοδος του οικονομικο-αυταρχικού συμπλέγματος συρρικνώνει το δημόσιο χώρο στην πόλη, τροφοδοτώντας ως αποτέλεσμα την κοινωνική απόγνωση και οργή.
υγ. βρείτε πόσα μέλη της συσπείρωσης εμφανίζονται στο πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ (εμείς μετρήσαμε 4:)

1 σχόλιο: