Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Απολαυστικοί διάλογοι στη Βουλή στο Νομοσχέδιο για το ΤΕΕ

Όλα τα έγγραφα του νόμου υπάρχουν αναρτημένα εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Psifisthenta-Nomoschedia?law_id=83f99f9b-35ea-4258-aeef-58c47d249f7c

Η ουσία είναι γνωστή από την προεκλογική περίοδο και την είχαμε αναδείξει και σε προηγούμενες αναρτήσεις)
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Διοίκησης στο ΤΕΕ
Οι νέες διαττάξεις για το ΤΕΕ και ο κλάδος των τεχνικών
Η ομιλία της Θεανώ Φωτίου στη Βουλή για το Ν/Σ του ΤΕΕ
Φορέας πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων το ΤΕΕ
Πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα "Δημόσια Έργα" - Πελατειακού τύπου εκδούλευση στη Διοίκηση του ΤΕΕ
 
Το ΤΕΕ επιχειρεί να αποτελέσει επ' αμοιβή γενικό αξιολογητή - πιστοποιητή κάθε φορέα τεχνικής δραστηριότητας στη χώρα και να έχει ως μέλη του μόνο μεμονωμένους επαγγελματίες ή εταιρείες στους οποίους θα επιτρέπει να ασκούν δραστηριότητα.
Το νομοσχέδιο (νόμος πλεόν) όμως ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ εάν σε αυτό δεν προσέθεταν και την ΕΕΤΕΜ, το οποίο αποτελεί μεγάλη νίλα για την σημερινή Διοίκηση του ΤΕΕ η οποία και εν πολλοίς υπαγόρευσε το Ν/Σ.
Ακολουθεί μια μικρή επιλογή από τις κυριότερες αναφορές στο ΤΕΕ και τον ρόλο του (είναι απολαυστικό να βλέπει κανείς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των αποφοίτων ΤΕΙ κο Κακλαμάνη να υπερασπίζεται τους ανέργους μηχανικούς)

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ:
την πρωτοβουλία του Υπουργείου χαιρετίζει με θέρμη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, των μεγάλων τεχνικών εταιρειών.
 
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ προς ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ : ουσιαστικά εδώ ενεργείτε ως συνδικαλιστής του ΤΕΕ.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ : Εδώ έχουμε ένα ΤΕΕ που το ξεπέρασε η εποχή του, κλείνει, διαλύεται. Το Ιράν είμαστε; Για ποιο λόγο; Ποιον βλάπτουμε; Ποιον υπονομεύουμε; Προβλέπεται η δυνατότητα να λειτουργεί το ΤΕΕ και ως υπηρεσία μιας στάσης πάντα κατ’ επιλογή των ενδιαφερομένων. Κάνει την υπηρεσία μιας στάσης. Πού είναι το πρόβλημα; Έχουμε ακριβώς ίδιες υπηρεσίες, όπως το Invest in Greece.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:προς ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ : : Ο Υπουργός που ζήτησε να πάρω πίσω τη λέξη «σκάνδαλο» όφειλε –θα πω την κλασσική έκφραση- να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει. Είναι ντροπή απ’ αυτό το Βήμα να χρησιμοποιείται τόσες φορές, όσες άκουσαν όλοι οι Βουλευτές, η μομφή ότι αυτά που λέγονται εδώ είναι αυτά που λένε αυτοί που είναι απ’ έξω.

Κύριε Υπουργέ, οι διατάξεις αυτές είχαν δοθεί από μανδαρίνους του Υπουργείου σας, που είναι στον πυρήνα της διοίκησης του ΤΕΕ.
Κι εγώ σας ρωτώ αυτό που σας είπα και κατ’ ιδίαν, καθώς με αναγκάζετε να το πω και δημόσια: Το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει διαχειριστή, όχι ο κόσμος των ανέργων, των χιλιάδων ανέργων νέων μελών του. Αυτοί που είναι στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, αυτοί που έχουν τα μεγάλα μελετητικά γραφεία, που δίνουν τα 300 και 500 ευρώ είτε σε αποφοίτους του Πολυτεχνείου είτε των ΤΕΙ. Εκεί, αυτή η ομάδα η διακομματική, η τελευταία διοίκησή του εξελέγη με το 90%, κύριοι συνάδελφοι, της αντιπροσωπείας.
Δισεκατομμύρια έχει διαχειριστεί η διοίκηση του ΤΕΕ από το 2% επί των μελετών και των έργων, από το 2‰ επί του εκάστοτε προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Έργων. Δεν οφείλετε ως εποπτεύων Υπουργός να διατάξετε έναν διαχειριστικό έλεγχο, όταν λέτε ότι διαλύεται το ΤΕΕ; Αν διαλύεται, πού πήγαν τόσα δισεκατομμύρια;ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Έτσι μπράβο, έτσι ακριβώς. Και επειδή δεν έχει να πληρώσει πλέον τα ασφαλιστικά του, ερχόμαστε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες τι θέλουν να κάνουν; Να προσαρμόσουν το ρόλο και την αποστολή του ΤΕΕ στη σύγχρονη εποχή.
 
Τίτλος

«Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις ». Τύπος


Σχέδιο νόμου Υπουργείο


Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Επιτροπή


Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Φάση Επεξεργασίας


Ψηφισθέντα Νομοσχέδια Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας


15/01/2014 Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις


Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις


Ημ. Κατάθεσης


09/12/2013 Εισηγητές

Γεώργιος Στύλιος
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου - (Πασχαλίδου) Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής
19/12/2013 10:00
17/12/2013 13:00
17/12/2013 10:00
12/12/2013 10:00 Πρακτικό Έκθεση της Επιτροπής


Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής


Σχετικές Συνεδριάσεις Ολομέλειας


ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β' ΞΣΤ'

ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β' ΞΑ'

ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Β' Ξ' 
Ψηφισθέν Νομοσχέδιο

Ημ. Ψήφισης

15/01/2014 Τροπολογίες

Αρ. Τροπολογίας: 1074/33 7.1.2014
Αρχείο:
Υπουργείο: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Περιγραφή: 1.Τροποποιούνται οι μεταβατικής ισχύος διατάξεις του ν. 4053/2012 (άρθρο 31) σχετικά με την διαδικασία αδειοδότησης κατασκευών κεραιών. 2. Τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 4070/2012 με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα εγκατάστασης κεραιών.
Αρ. Τροπολογίας: 1075/34 7.1.2014
Αρχείο:
Υπουργείο: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Περιγραφή: 1. Συμπλήρωση αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (Ο.Α.Σ.Α.) 2. Επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τη δαπάνη του ΤΑΙΠΕΔ 3. Τροποποίηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας περί δημοσίων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου