Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εργαζόμενος με συνείδηση…Καταδικάζεσαι !!!

Από Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς

metallica-and-justice-for-allΣε 27 μήνες κατά συγχώνευση καταδικάστηκε συνάδελφος απο τον Δήμο Δέλτα γιατί έκανε τυπικά και ουσιαστικά τη δουλειά της εφαρμόζοντας το νόμο.
Η συνάδελφος  που καταδικάστηκε, προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών στο Δήμο,  είναι  συνδικαλίστρια, και  εκλεγμένη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών, και στο ΤΕΕ.
Ειναι απορίας άξιο, πως από τη μια πλευρά υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τα Μ.Μ.Ε, την ίδια την Κυβέρνηση για υπαλλήλους «επίορκους» , «που δεν πατάνε στη δουλειά τους» και  για την τυπολατρική τήρηση των διοικητικών διαδικασιών και από την άλλη ένας υπάλληλος που θέλησε να εφαρμόσει το νόμο  να καταδικαστεί, (με συνοπτικές διαδικασίες απο το δικαστήριο), τόσο αυστηρά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης για την διωκόμενη συνάδελφο.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
   Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Καλαμαριάς εκφράζει την συμπαράστασή την στήριξη και την αλληλεγγύη του στην συνάδελφο Μηχανικό Μακνέα Χριστίνα, υπάλληλο του Δήμου Δέλτα, εκλεγμένη στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών (ΕΜΔΥΔΑΣ).
  Θεωρούμε οτι η συνάδελφος σε σχέση με το κατηγορητήριο έπραξε ορθά τα τυπικά και ουσιαστικά της καθήκοντα τηρώντας την νομοθεσία και προστατεύοντας το Δημόσιο συμφέρον.
  Θεωρούμε άδικη την ποινή της 27μηνης φυλάκισης με 3ετη αναστολή που της επιβλήθηκε. Πιστεύουμε οτι η επιβολή αυτών των ποινών συνδέεται άμεσα με τον στιγματισμό του υπαλλήλου ως ”επίορκου”  ώστε να οδηγηθεί στην αργία σύμφωνα με τον νέο πειθαρχικό κώδικα, για να γεμίσει η δεξαμενή των απολύσεων.
  Θα σταθούμε δίπλα στην συνάδελφο και θα την στηρίξουμε έμπρακτα, πιστεύοντας οτι στο δεύτερο βαθμό το δικαστήριο θα εξετάσει ουσιαστικά και σε βάθος τα τεκμήρια και θα την δικαιώσει.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γραμματικοπούλου Λένα                                            Παρθενιάδης Αργύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου