Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί θυσία στο Μινώταυρο της τρόικα

 Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Ν. ΛΕΣΒΟΥ
 
ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ 
 ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
Αρίωνος 1 Μυτιλήνη
τηλ: 22510 40847 - 48126  fax: 22510 48127
                                                                                                       Μυτιλήνη6.8.2013  
                                                                                                      Αρ. Πρωτ. : 12
ΠΡΟΣ:   
1.    Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ
2.    ΜΜΕ
3.    Διπλωματούχους Μηχανικούς Λέσβου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί θυσία στο Μινώταυρο της τρόικα
Είκοσι τέσσερις επιστήμονες (13 Αρχιτέκτονες Διπλωματούχοι Μηχανικοί, 5 περιβαλλοντολόγοι και 6 Τεχνολόγοι Μηχανικοί), που υπηρετούν ως Μόνιμοι τακτικοί υπάλληλοι στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, θα τεθούν και επισήμως σε λίγες μέρες σε διαθεσιμότητα, με Π.Δ. επειδή θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας.
Όλοι τους είναι νέοι επιστήμονες με προσόντα, μεταπτυχιακές σπουδές και έχοντας προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς έχει και διδακτορικό δίπλωμα.
Όλοι αυτοί, μαζί με τις χιλιάδες άλλους υπαλλήλους στο Δημόσιο, γίνονται θυσία από τη κυβέρνηση στο βωμό της «επόμενης δόσης», σε ένα τροϊκανό Μινώταυρο που ζητά, όλο και περισσότερη εξαθλίωση, όλο και περισσότερη υποταγή, χωρίς τέλος.
Οι διαθεσιμότητες αυτές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποδεικνύουν περίτρανα πως όλη αυτή η φιλολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση και αναπαράγεται καθημερινά στα δελτία των 8, περί δήθεν «αναδιάρθρωσης» και «μεταρρύθμισης» στο Δημόσιο και απομάκρυνσης των «ανίκανων» και των «ημετέρων», είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών. Πραγματικός στόχος είναι η διάλυση όσων δομών έχουν απομείνει στο δημόσιο και η παράδοση τους «αντί πινακίου φακής», στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στη συνέχεια θα δίνει στους πολίτες χειρότερες υπηρεσίες πιο ακριβά.
Πολύ περισσότερο μάλιστα που ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών της Γραμματείας είχε αξιολογηθεί και οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και θέσεις πρόσφατα είχαν παραμένει αξιολογημένες στον νέο Ο.Ε.Υ. της Γραμματείας.
Η προστασία του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της δόμησης, ήδη για την κυβέρνηση είναι περιττές «πολυτέλειες». Προέχουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των μεγαλοεπενδυτών.
Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές των νησιών μας έστω και τώρα να αντιδράσουν. Ιδιαίτερα καλούμε τον πρώην Υπουργό Αιγαίου και κυβερνητικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη, που στη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκαν οι υπηρεσίες αυτές στη Γενική Γραμματεία, και τις οποίες περιφέρει ως «έργο ζωής», να πάρει θέση.
Εκτός κι αν και γι’ αυτόν η εντολή των δανειστών είναι πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Λέσβου καλεί τους συναδέλφους μας να παλέψουμε όλοι μαζί για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και με τα υπόλοιπα σωματεία της Λέσβου.
Καλούμε τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Λέσβου τη Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΕΕ/ Τμήμα Β.Α. Αιγαίου (Αρίωνος 1, Μυτιλήνη)
Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Λέσβου
Η Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Αγγελική Σαραντινού                     Δημήτρης Μάντζαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου