Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Όχι στις Παράνομες Διαθεσιμότητες - Απολύσεις Διπλωματούχων Μηχανικών στο ΥΠΕΘΑ

.

                Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ



  ΓΕΝ / Γ4,  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΓΟΥ  Λεωφ. Μεσογείων 229 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΤΗΛ. 210 655 1515  -  210 655 3381,  Φαξ 210 652 7937,  Κιν. 697 774 3816, 695 551 5939
 
                                                                   Αθήνα 16 Αυγούστου 2013
 
Αρ. Πρωτ.:125                                               Προς: 1.    Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ
2.    ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
3.    Μηχανικούς ΥΕΘΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!
Συνάδελφοι, καταγγέλουμε τις αυθαίρετες και παράνομες διαθεσιμότητες-απολύσεις που πρόκειται να γίνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεκάδων συναδέλφων μας διπλωματούχων μηχανικών Συμβασιούχων Αορίστου Χρόνου και άλλων εργαζομένων σε αυτό.
Είναι βάρβαρο να μένουν στον «αέρα» και να πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο αναντικατάστατοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν και προσφέρουν στο Υπουργείο επί σειρά ετών και έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει τα μέγιστα στη λειτουργία του, από όποιο πόστο και να υπηρετούν (Ναύσταθμοι,Αεροδρόμια, Μελέτες και Επιβλέψεις Έργων Εθνικών-ΝΑΤΟ-ΕΣΠΑ , Έρευνα, Στρατιωτικά Εργοστάσια, Εξειδικευμένα Αντικείμενα Επικοινωνιών-Πληροφορικής κλπ). Συνάδελφοι οι οποίοι θα έπρεπε να επιβρεύονται για την προσφορά τους, τιμωρούνται με το χειρότερο τρόπο.
Καταρρέει παταγωδώς, με την πρακτική αυτή, κάθε πρόφαση και δικαιολογία περί «αξιοκρατίας» και «αξιολόγησης» στον Δημόσιο Τομέα μιας και οδηγούνται εκτός υπηρεσίας συνάδελφοι διπλωματούχοι, πολλοί εξ αυτών με μεταπτυχιακά, όλοι με τεράστια εμπειρία ακόμα και Ειδικοί Επιστήμονες, χωρίς να αποτελούν πλεονάζον προσωπικό.
Οι αυθαίρετες και πραξικοπηματικές αυτές διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν καταστρέφουν μόνο ανθρώπινες ζωές και οικογένειες αλλά και υποσκάπτουν καίρια την αμυντική θωράκιση της χώρας, στερώντας και τα τρία όπλα από πολύτιμο, έμπειρο και αναντικατάστατο προσωπικό, αφήνοντας κρίσιμες υπηρεσίες σε αδυναμία εκπλήρωσης της αποστολής τους και στρώνοντας σε πολλές περιπτώσεις, το έδαφος σε ιδιώτες. Αυτή ακριβώς είναι η «μεταρρύθμιση» και «αναδιάρθρωση» του Δημοσίου που υλοποιείται.
Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες-απολύσεις προς αποκατάσταση και της εύρυθμης λειτουργίας του Υπουργείου.
Καλούμε τους συναδέλφους σε Συνέλευση του Τμήματος την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4) στις 9:30πμ, όπου συλλογικά θα αποφασίσουμε την αντίδρασή μας.
 Δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του, αύριο μπορεί να είναι η σειρά του καθενός από εμάς.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
 
                   Η Αντιπρόεδρος                                            Ο Γεν.Γραμματέας
 
            Αντιπαριώτου Καίτη                                               Πετρόπουλος Δημήτρης
            Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός                                     Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου