Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ για άλλη μια φορά επιχειρεί να καρπωθεί τους αγώνες των μηχανικών

Αναδημοσιεύουμε από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο προβολής του προέδρου του ΤΕΕ, ο οποίος για άλλη μια φορά προσπαθεί να καρπωθεί τους αγώνες των συναδέλφων και της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών που είχε θέσει πρώτη τόσο το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους (ανεξάρτητα από την καταβολή ή όχι των εισφορών ή μέρους τους) και το είχε πετύχει μάλιστα για περίπου 3-4 μήνες, όσο και αυτό της δίμηνης παράτασης χωρίς επιβαρύνσεις της πληρωμής των εισφορών του Α εξαμήνου 2013.
Μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη προς το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ δρομολογείται λύση σε δύο θέματα πρώτης γραμμής για τουςδιπλωματούχους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, που αφορούν το πρώτο στην  παράταση προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του πρώτου εξαμήνου 2013 και το δεύτερο θέμα στην εξεύρεση λύσης για να έχουν οι μηχανικοί σε κάθε  περίπτωση κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ειδικότερα ο Χρ. Σπίρτζης απευθυνόμενος με επιστολές του προς τον πρόεδρο του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ιωάννη Γαμβρίλη και προς τον πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) Αντώνη Σελλιανάκη έθεσε τα θέματα, ως εξής:
- Για τις εισφορές: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που οφείλει η Πολιτεία στους επιστήμονες Μηχανικούς που πλήττονται επαγγελματικά και οικονομικά, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, συνέπεια της οποίας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων να μην καταφέρουν να αποπληρώσουν εγκαίρως τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, να προβείτε  σε απόφαση παράτασης της προθεσμίας, (που έληξε στις 30 Ιουνίου 2013) πληρωμής των ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών εισφορών για το Ά εξάμηνο του 2013 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να μπορέσουν περισσότεροι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις χωρίς πρόσθετες χρεώσεις». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ επισήμανε ακόμη στην επιστολή του ότι «το παραπάνω αίτημα κρίνεται, επιπροσθέτως, πολύ σημαντικό, επειδή, λόγω της μη αποστολής διορθωμένων ειδοποιητηρίων για το ‘Α εξάμηνο του 2013, μετά την απόφαση του ΕΤΑΑ (ΔΣ  228/ 29.04.2013), υπήρξε σύγχυση σε μεγάλο ποσοστό των Συναδέλφων για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής καθώς και για το ύψος των εισφορών που ήταν υποχρεωμένοι τελικά να αποπληρώσουν, με αποτέλεσμα πολλοί να μην προβούν στην πληρωμή των εισφορών».
-Για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη: Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε στην επιστολή ότι «λόγω της μεγάλης επαγγελματικής ύφεσης που διέρχεται κλάδος των Μηχανικών και της συνεπαγόμενης οικονομικής αδυναμίας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, να εξετάσετε τη δυνατότητα μεμονωμένης πληρωμής των εισφορών για τον Κλάδο Υγείας διακριτά από τους υπόλοιπους Κλάδους Ασφάλισης, προκειμένου να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους Ασφαλισμένους και στα προστατευμένα Μέλη τους».
Οι παρεμβάσεις προτάσεις του Χρ. Σπίρτζη και για τα δύο θέματα υιοθετήθηκαν από το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και περιβλήθηκαν με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου  προς άμεση εφαρμογή. Για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης θα ακολουθήσει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου