Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο ΣΜΗΒΕ κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ από την κυβέρνηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μεγ. Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 •
smhbe@smhbe.gr • www.smhbe.gr

Θεσσαλονίκη 17/06/2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα: Κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. από την κυβέρνηση
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΡΤ Α.Ε., την απόλυση όλων των εργαζομένων της, αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες, καταργώντας κάθε είδους συνταγματική διαδικασία, έχουμε εισέλθει πλέον σε μια άλλη περίοδο επιβολής αντεργατικών πρακτικών και νομοθετικών ακροβασιών, με τις οποίες:
- καταστρατηγούνται όλες οι συνταγματικές διαδικασίες (είναι η 19η πράξη νομοθετικού περιεχομένου)
- αυξάνεται η ανεργία
- καταργείται ο δημόσιος πυλώνας των ΜΜΕ.
Η ΕΡΤ είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια και ανεξάρτητη, ώστε να ενημερώνει τους πολίτες χωρίς καμία κομματική ή άλλη επιρροή.
Ο ΣΜΗΒΕ εκφράζει πλήρως την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει και να φιμώσει την δημόσια τηλεόραση σε πέντε (5!!) ώρες και δηλώνει ότι θα:
- αγωνισθεί εναντίον τέτοιων πρακτικών,
- ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, ώστε να υπάρχει επαγρύπνηση.
Απαιτούμε να καταργηθεί αναδρομικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι συνέπειές της. Καταγγέλλουμε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του ¨902¨ και τις απειλές για ανάκληση της άδειας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με το επιχείρημα ότι αναμεταδίδουν το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, καθώς και σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις που καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κολότσιος

Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Αντωνιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου