Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ποιός είναι ο Τρύφων Κολλίντζας, συνεργάτης του Λαυρεντιάδη που συνελήφθη για το σκάνδαλο

Αναδημοσίευση από εδώ.

Ενας καθωσπρέπει οικονομολόγος, πρώην επικεφαλής της Proton Bank, με επιτελική θητεία στις τράπεζες και ρηξικέλευθες απόψεις για το ασφαλιστικό είναι ο Τρύφων Κολλίντζας, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Από τον εισαγγελέα της υπόθεσης Λαυρεντιάδη ο Τρύφων Κολλίντζας θεωρείται κομβικό πρόσωπο αφού λόγω της θέσης του ήταν ο υπεύθυνος της Proton Bank απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Οπως ανέφερε στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έφερε τον κ. Κολλίντζα από την Τράπεζα Αττικής και τον τοποθέτησε στην τράπεζα Proton για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του. «Αποδυναμώνει τις επιτροπές Εσωτερικού Ελέγχου, εξαπατά τα μη εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας και, το κυριότερο, εξαναγκάζει στενούς συνεργάτες του να αποκρύπτουν ακόμη και έγγραφα της Τραπέζης της Ελλάδος».
Ο Τρύφων Κολλίντζας διετέλεσε πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και μάλιστα φέρεται να είναι αυτός που ενέκρινε το μεγάλο δάνειο προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χωρίς να δικαιολογούνται τα ποσά. Η μετακίνησή του στην Proton Bank είχε προκαλέσει αίσθηση τον Αύγουστο του 2010, όπως και η επιστολή παραίτησής του από την Αττικής στην οποία επικαλούνταν προσωπικούς λόγους.
Ο Τρύφων Κολλίντζας είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από τη ΝΔ μεταπήδησε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Ανήκει στους συντάκτες του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ το 2004 και του αποδίδεται το κεφάλαιο για το ασφαλιστικό στο οποίο πρότεινε επώδυνα μέτρα για να επιβιώσει το ασφαλιστικό σύστημα. Τότε είχε προκληθεί πολιτικός σάλος με αποτέλεσμα η ΝΔ να προωθήσει στην προεκλογική της εκστρατεία τα τρία «δεν»: «δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας, δεν μειώνονται συντάξεις, δεν αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές».
Ο Τρύφων Κολλίντζας είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.
Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και συνέλαβε και τον Τρύφωνα Κολλίντζα ο οποίος κατηγορείται ως συνεργάτης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για άμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη από κοινού

1 σχόλιο:

  1. Διαβάστε επίσης:

    Μέσα ο Λαυρεντιάδης Έξω ο Βενιζέλος; Μα, είναι αυτή δικαιοσύνη;

    http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2012/12/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή