Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

H Ιδιωτικοποίηση της Κτηματολόγιο ΑΕ προχωράει


Χολαργός, 2/07/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

H Ιδιωτικοποίηση της Κτηματολόγιο ΑΕ προχωράει
Η νέα κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από τους προκατόχους της

Τη σκυτάλη από τους προκατόχους της παίρνει η νέα Κυβέρνηση για παραχώρηση στους ιδιώτες, κάθε τομέα του δημοσίου που θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερώντας έσοδα από το δημόσιο και προσθέτοντας νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, προχωράει το διαγωνισμό για την εξεύρεση του «οικονομικού συμβούλου» που θα αναλάβει την πώληση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. σε ιδιώτες. Κάνει, όπως φαίνεται, μια αγωνιώδη προσπάθεια να στερήσει από μελλοντικά έσοδα το δημόσιο (πρόκειται για τα έσοδα και τα οφέλη που προκύπτουν από το Εθνικό Κτηματολόγιο) για να εξασφαλίσει έτσι ότι δεν θα πάρουν «λάθος δρόμο» και δεν θα δοθούν για νοσοκομεία, σχολεία ή άλλες «αντιπαραγωγικές» ανάγκες. Ανησυχεί προφανώς, μήπως δεν περάσουν και αυτά τα έσοδα στις τσέπες ιδιωτών και μήπως δεν επιβληθούν στον ελληνικό λαό και άλλα χαράτσια, αυτή τη φορά με πρόσχημα τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Αν δεν είναι έτσι, δεν εξηγείται γιατί δεν προχώρησε στην ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, προχωρώντας, έστω και για τα μάτια του κόσμου, σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξετάζοντας τις προτάσεις και τις μελέτες που έχουν γίνει για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Τη στιγμή μάλιστα που η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη καταρτίσει και δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένο business plan, το οποίο περιλαμβάνει κοστολογημένο και χρονοπρογραμματισμένο αναλυτικό σχεδιασμό κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας (Επιχειρησιακό σχέδιο ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου στο http://www.ktimatologio.gr/ktima), διαλύοντας ουσιαστικά κάθε δήθεν «τεχνοκρατικό» επιχείρημα υπέρ της ιδιωτικοποίησης.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει το επαίσχυντο και ζημιογόνο για την κοινωνία σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου, παίρνοντας υπόψη τις αιτιάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, επιστημονικών και άλλων φορέων, για την ανορθόδοξη απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής να προχωρήσει προεκλογικά το σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου.

Την Πέμπτη 5/7/2012 από τις 14:30 έως τις 17:00, καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών, το σωματείο μας πραγματοποιεί στάση εργασίας και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 8).

Σ. Ε. Κ Τ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α. Ε.
Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός
Τηλ:2106505606 -fax:2106532914
e-m a i l: sekt @ ktimatologio . gr
w w w . s e k t - n e t . g r


 Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο
Το Συντονιστικό συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Ιουνίου στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και συζήτησε για την τρέχουσα κατάσταση. Διαπίστωσε ότι και με την «νέα» συγκυβέρνηση, η κατάσταση παραμένει αμείλικτη : Γενικευμένες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σημαντικών Δημόσιων φορέων βρίσκονται σε εξέλιξη. Απολύσεις άμεσες και έμμεσες (εφεδρεία) χιλιάδων εργαζόμενων, μέσω της δραστικής μείωσης των θέσεων εργασίας (νέοι Οργανισμοί) και της κατευθυνόμενης «αξιολόγησης». Κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, μισθοί και συντάξεις πείνας για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Απλήρωτοι εργαζόμενοι. Διάλυση Υγείας – Πρόνοιας & Παιδείας.
Συγκεκριμένα : Εκατοντάδες συνάδελφοι μας από φορείς όπως το ΙΓΜΕ, ο ΕΛΟΤ κ.ά. συνεχίζουν να βρίσκονται «στον αέρα», απλήρωτοι επί μήνες και χωρίς κατοχυρωμένο αντικείμενο και θέσεις εργασίας. Άλλοι εργαζόμενοι σε φορείς που έχει προχωρήσει η κατάργηση-συγχώνευσή τους (ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ) έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών και κάποιοι δεν έχουν μεταφερθεί στις νέες θέσεις εργασίας. Νέος κύκλος καταργήσεων – συγχωνεύσεων (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΜΟΔ, κ.ά)
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση, είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση των αγώνων για τα δικαιώματά μας. Να μην πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση τους !
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου των Δημόσιων κοινωφελών φορέων. ΟΧΙ στην κατάργηση – συρρίκνωση τους. ΟΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στην απαξίωση και την οικονομική τους ασφυξία. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Καμία απόλυση εργαζόμενου. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι και οι απολυμένοι. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
  • Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που αναφέρονται στις περικοπές μισθών, τις απολύσεις και την εφεδρεία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα(μέσα και από την «αξιολόγηση»), την κατάργηση των ΣΣΕ και τον περιορισμό της μετενέργειας, την ουσιαστική κατάργηση της ΕΓΣΣΕ. (3899, …4024 κλπ) Επιστροφή των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον στα προ μνημονίου επίπεδα.. Πανεργατικός αγώνας για την άμεση, μονομερή καταγγελία των βάρβαρων μνημονίων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι συνάδελφοι
  • Να σταματήσει η φορο-«καταιγίδα» και τα «χαράτσια» εις βάρος μας.
Κοινή δράση και Αλληλεγγύη με όλους τους συναδέλφους που είναι σε κινητοποιήσεις και αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο συγκυβέρνησης– Τρόϊκας-επιχειρηματικών ομίλων και με τον νέο κύκλο καταργήσεων –συγχωνεύσεων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………
Αθήνα 2/7/2012

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 2.30 μμ.
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Καρ.Σερβίας 8)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου