Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα εκλογών ΣΠΜΕ

Οι συνάδελφοι πολιτικοί μηχανικοί (όσοι λίγοι τουλάχιστον πήγαν να ψηφίσουν, 4 από τις 22 χιλιάδες πανελλαδικά, 1200 από 10500 στην αθήνα) φαίνεται ότι ζούνε σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το πολύ υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσαν οι μνημονιακοί συνδυασμοί του δικομματισμού. Δείτε τα αποτελέσματα καθώς και ενημέρωση από Αχαϊα, όπου η παρέμβαση συναδέλφων, έφερε κάποια ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Στις εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» (ΔΚΜ), που πρόσκειται στη ΝΔ, ανεδείχθη πρώτη δύναμη με ποσοστό 36%.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η «ΠΑΣΚ», που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 25%.

Η «Πανεπιστημονική» (ΚΚΕ) έλαβε 10,6%, οι «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί» 12% και η «Συνεργασία» (ΣΥΝ), 7,7%, η "Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση" 2,8% και ο μεμονωμένος υποψήφιος Βόρδος 2,3%.

ΑΧΑΪΑ: Άνοδος των αριστερών παρατάξεων.

Η καθίζηση της ΠΑΣΚ Μηχανικών και η πρωτιά της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών - αλλά με απώλεια της εκλογικής της δύναμης - σε συνδυασμό με την άνοδο των αριστερών παρατάξεων, αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο που ανέδειξε η κάλπη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών του Νομού.
Στις κάλπες προσήλθαν 350 μηχανικοί με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών να λαμβάνει 107 ψήφους, το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Μηχανικών 91, την Εναλλακτική Πρόταση (ευρύ αυτόνομο αριστερό σχήμα) 60, την Ανεξάρτητη πρωτοβουλία (τοπική παράταξη με πολιτική καταγωγή από τη ΔΗΑΝΑ) 55 και την Πανεπιστημονική 26, Άκυρα 2 και Λευκά 7
Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (2009) η ΠΑΣΚ είχε λάβει 175 ψήφους και είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη και η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών 126.
Οι έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατανέμονται ως εξής: Δ.Κ.Μ. 2, ΠΑΣΚ 2, Εναλλακτική Πρόταση 1, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ 1.
Στο πανελλαδικό η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών έλαβε 108 ψήφους, το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Μηχανικών 97, η Συνεργασία 38, η ΕΛΕΜ 26, η Πανεπιστημονική 34 και η Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία 13.
Δυο λόγια για την Εναλλακτική Άποψη. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία συναδέλφων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα χωρίς ευθεία αντιστοίχηση σε κόμματα και στις πανελλαδικές παρατάξεις. Ο σκοπός μας ήταν να ταράξουμε τα λιμνάζοντα (εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον) ύδατα του Συλλόγου και να αντιπαλέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου