Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Άρχισε η εφαρμογή της οδηγίας Τέντε για καταστολή των καταλήψεων

Αναδημοσιεύουμε από το blog "για την κοινωνική αριστερά". 
Έφοδος της συμμορίας Χρυσοχοϊδη από τις 6:00 το πρωί σε δύο καταλήψεις στην περιοχή της Πλατείας Εξαρχείων. Πρόκειται για το κατειλημμένο "Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ" πάνω στην πλατεία, και το κατειλημμένο κτίριο της οδού Βαλτετσίου 60, και τα δύο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ (οι καταλήψεις τον πείραξαν το Ροβέρτο Σπυρόπουλο και όχι που έκλεψαν τα αποθεματικά του Ταμείου με το PSI).

Δεκαπέντε μέρες πρίν τις πιό κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση, η συγκυβέρνηση τραπεζιτών και επιχειρηματιών σπρώχνει συστηματικά την πολιτική ατζέντα στην καταστολή και τον μαζικό τρόμο με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού χάους. 

Μετά τα πογκρόμ κατά των μεταναστών και την εξαγγελία λειτουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης και με την ελπίδα ότι ένας αντιπερισπασμός δυό κολασμένων εβδομάδων θα μεταθέσει το διακύβευμα των εκλογών από τις συνέπειες του μνημονίου στην φασιστική ρητορεία του νόμου και της τάξης, ξεκινάει σήμερα ο Χρυσοχοϊδης - FBI  τον στρατιωτικό αποκλεισμό των Εξαρχείων και το χτύπημα των καταλήψεων, προετοιμάζοντας μια κατα κάποιο τρόπο αναμενόμενη απάντηση των κινημάτων και την κατασταλτική και προπαγανδιστική διαχείρηση στη συνέχεια της προσεκτικά προετοιμασμένης προβοκάτσιας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αδέρφια Προσοχή. Σε αυτές τις εκλογές, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, μπορούν οι δυνάμεις των κοινωνικών κινημάτων να γίνουν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων ΚΑΙ αξιοποιώντας τις πολιτικές συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος.  

Να φροντίσουμε, ώστε την επόμενη των εκλογών ο αποτυπωμένος πολιτικός συσχετισμός να μας επιτρέψει να κλείσουμε τα ΜΑΤ πίσω στους στρατώνες τους και να τα διαλύσουμε για πάντα!

Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της κατάληψης "Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ" όπως την διαβάσαμε στο athens.indymedia.orgΣήμερα, 20 Απρίλη, στις 6 πμ, πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων με τρεις εισαγγελείς απέκλεισαν όλη την περιοχή των Εξαρχείων, ξυπνώντας μνήμες της εγκαθίδρυσης της Χούντας το ’67. Υλοποιώντας άμεσα και για πρώτη φορά την εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Τέντε και με την αγαστή συνεργασία της εισαγγελέως Ράϊκου προχώρησαν στη σφράγιση του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, χρησιμοποιώντας το πιλοτικά για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταστολής των καταλήψεων και των ανοικτών κοινωνικών χώρων όπου λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αλλά και ευρύτερων αγώνων που χρησιμοποιούν την κατάληψη ως μέσο αγώνα. Το ΒΟΞ ήταν η αρχή.
Μετά από εισαγγελικούς εκβιασμούς η Διοίκηση του ΙΚΑ προέβει σε μήνυση κατά του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ προσφέροντας έτσι και τυπικά τη νομιμοποίηση της ήδη προαποφασισμένης εκκένωσης. Ήδη το εγχείρημα αυτό στοχοποιήθηκε όπως και άλλες καταλήψεις στο πρόσφατο παρελθόν  με αφορμή επερωτήσεις μνημονιακών και μη βουλευτών αλλά πάντα πρόθυμων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη «διατήρηση του νόμου και της τάξης».
Όσον αφορά την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ που συνεπικουρούν πάντα τις κατασταλτικές επιθέσεις, θριαμβολογώντας με απευθείας συνδέσεις, στήνοντας το γνωστό μιντιακό υπερθέαμα και εκτοξεύοντας τόνους λάσπης, εμείς δεν έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στο παραλήρημά τους.
Είναι προφανές ότι στόχος τους είναι η καταστολή όλων των κοινωνικών-πολιτικών εγχειρημάτων που θέτουν στο επίκεντρο του λόγου και της δράσης τους τον αντιιεραρχικό, αυτοοργανωμένο, αντικαθεστωτικό αγώνα, ειδικά σήμερα που τέτοια εγχειρήματα μέσα σε συνθήκες ολοκληρωτισμού  αποτελούν κομμάτι ενός δικτύου πολύμορφων κοινωνικών αντιστάσεων. Στα πλαίσια αυτά, στις αρχές του 2012, άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο καταλάβαμε το ΒΟΞ με στόχο τη μετατροπή του σε ανοιχτό κοινωνικό κέντρο.
Η πρωτοφανής αυτή κατασταλτική επιχείρηση δε θα μείνει αναπάντητη.
Ως πρώτη κίνηση, καλούμε το Σάββατο στις 6 μμ σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, όπου θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη συναυλία του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ.
Το ΒΟΞ ή θα είναι κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ή  δε θα είναι τίποτα
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη  
 
Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ

1 σχόλιο:

  1. Άρχισε "η εφαρμογή της οδηγίας των επενδυτών ελευθερώστε μου τον χώρο". Και ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ανέλαβε πλήρη δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή