Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Νέο Μητρώο Μελών της ΕΜΔΥΔΑΣ - ξαναγραφόμαστε στο σωματείο μας

συννημένα απογραφική δήλωση
Αναρτούμε την επιστολή της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προς τους διπλωματούχους μηχανικούς του Δημοσίου καθώς και την απογραφική δήλωση για την εκ νέου εγγραφή στο σωματείο, μια και το μητρώο μελών επαναδημιουργείται. Αργότερα θα αναρτήσουμε και την τοποθέτηση της συσπείρωσης σχετικά με τη διαδικασία αυτή, να σημειώσουμε καταρχήν ότι διαφωνήσαμε τόσο στη μεσολάβηση των υπηρεσιακών εκκαθαριστών για την παρακράτηση της μηνιαίας συνδρομής όσο και στο ύψος αυτής.
Αθήνα, 7 / 3 / 2012
Αρ. Πρωτ.: 6341
Προς : Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Ανοικτή επιστολή προς τους συναδέλφους για τη δημιουργία Νέου Μητρώου Μελών.

Συνάδελφοι βιώνουμε όλοι μας τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές – πρώτα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην συνέχεια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τώρα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - που εδώ και 2,5 χρόνια έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Οι κυβερνητικές αυτές επιλογές στοχοποιούν τους εργαζόμενους, καλώντας τους να πληρώσουν χρέη που φόρτωσαν στη χώρα μέσα από τις δικές τους πολιτικές του παρελθόντος.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς δημοσίου, και ιδιωτικού τομέα, ελευθέρους επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες αγρότες, κλπ. μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχια. Ειδικότερα για εμάς τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα επιγραμματικά :
  1. Χάθηκε η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα και απολύονται μαζικά χιλιάδες υπάλληλοι, με τις καταργήσεις Φορέων, τις συγχωνεύσεις, την κατάργηση χιλιάδων Οργανικών θέσεων και την αξιολόγηση (από ποιους άραγε και με ποια κριτήρια).
  2. Διαλύονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ιδιωτικοποιούνται οι δράσεις τους.
  3. Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο βαθαίνει η οικονομική εξόντωση των μισθωτών του Δημοσίου, παράλληλα ο κλάδος μας δέχεται τόσο την μισθολογική ισοπέδωση όσο και την θεσμική του υποβάθμιση.
  4. Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ και οδηγούνται στην κατάρρευση τα ασφαλιστικά Ταμεία με την νέα κλοπή από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων και τις αβάσταχτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
  5. Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση, την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα αλλεπάλληλα χαράτσια.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπάρχει η ανάγκη μιας συλλογικής εκπροσώπησης των διπλωματούχων μηχανικών του δημοσίου, που υπαγορεύεται από την βαρβαρότητα της ασκούμενης πολιτικής και τις σημαντικές ιδιομορφίες του κλάδου:

  • Τη μοναδικότητα της επαγγελματικής υπηρεσιακής και ποινικής ευθύνης των Διπλωματούχων Μηχανικών κατά την άσκηση καθηκόντων τους.
  • Τον ενιαίο 5/ετή κύκλο σπουδών για την απόκτηση του διπλώματός τους και τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για την πρόσκτηση άδειας άσκησης του επαγγέλματος, μετά από ειδικές εξετάσεις στο ΤΕΕ, που αποτελεί και την προϋπόθεση διορισμού στο Δημόσιο.
  • Την ιδιότητα μέλους του ΤΕΕ και την υπαγωγή τους, ηθικά τουλάχιστον, στον Κώδικα Δεοντολογίας του, παράλληλα με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα.
  • Την παρεχόμενη από την άδεια άσκησης του επαγγέλματος δυνατότητα εφαρμογής των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων ανά ειδικότητα. Επί τη βάση αυτής συνεπώς εγγυοδοτείται το παρεχόμενο τεχνικό έργο μέσω της υπογραφής τους, την οποία δεσμεύει και χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα το Δημόσιο, απαγορεύοντάς τους, κάθε άσκηση ιδιωτικού έργου.
  • Την ιδιαιτερότητα της ασφάλισης των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου (οι πριν του 1993 στα ταμεία του Δημοσίου και το ΤΣΜΕΔΕ, οι μετά το 1993 αποκλειστικά στο ΤΣΜΕΔΕ).
  • Την φύση των παρεχόμενων από αυτούς υπηρεσιών, αφού η άσκηση των καθηκόντων τους, επιβάλλει τη συχνή μετακίνησή τους εκτός έδρας, είτε για την επίβλεψη έργου ή μελέτης, είτε για την πραγματοποίηση απαιτουμένων ελέγχων, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να εκπληρώσουν το ρόλο τους ως ελεγκτικού μηχανισμού και να διασφαλίσουν την ποιότητα και την οικονομία των παρεχόμενων αγαθών.
Η συγκυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί την οικονομική εξόντωση και της συνδικαλιστικής δράσης των μηχανικών του δημοσίου, αφού με την κατάργηση του 6%ο καταργείται ουσιαστικά και ο πόρος επιβίωσης της Ομοσπονδίας και των 18 Ά βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ. Τώρα που χτυπιόμαστε με τόση μανία από την βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Τρόϊκας και των αλλεπάλληλων μνημονίων τους πρέπει όλοι μας να απαντήσουμε στο ερώτημα αν πρέπει η ΕΜΔΥΔΑΣ να υπάρχει ως καταφύγιο των διπλωματούχων μηχανικών ή να αφανιστεί.
Για να υπάρχει και να λειτουργεί σε όφελος των Μηχανικών πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εισφορά των ίδιων των μελών της.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις Ά βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ να προβούν σε καταστατικές γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν το ύψος της εισφοράς των μελών τους για την κάθε μία ένωση. Εκτίμηση μας είναι ότι στις παρούσες συνθήκες 1 €/μήνα είναι λογικό ποσό. Η δε εισφορά των μελών προς την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει αποφασιστεί στο προηγούμενο καταστατικό συνέδριο και είναι 3€/μήνα για κάθε μέλος της ένωσης.
Στην συνέχεια πρέπει κάθε Ά βαθμια ΕΜΔΥΔΑΣ να δημιουργήσει ένα νέο μητρώο μελών σύμφωνα με την επισυναπτόμενη αίτηση-δήλωση από όσους περισσότερους Μηχανικούς από τα υπάρχοντα μητρώα που αποτελούν μέχρι σήμερα τα μέλη της. Η διαδικασία πρέπει να είναι σύντομη παρά τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε διότι τα οικονομικά της ένωσης είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Τέλος κάθε πρωτοβάθμιο πρέπει να καταγράψει όλους τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας σε όλες τις τεχνικές υπηρεσίες που υπηρετούν διπλωματούχοι μηχανικοί σύμφωνα με τα οργανογράμματα των τεχνικών υπηρεσιών και να τους υποβάλλει καταστάσεις υπογεγραμμένες (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που επισυνάπτεται) των μελών της που έχουν αποδεχθεί με την αίτηση-δήλωση να τους παρακρατείτο μηνιαίως η εισφορά προς την Ά βάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ και την Ομοσπονδία, στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας, η οποία και θα αποδίδει το ποσόν που αντιστοιχεί στην κάθε Ά βάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια να έχουν ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία μέχρι 30 Απριλίου 2012.
Συνάδελφοι, είναι χρέος όλων των μελών -και όχι μόνο των εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια- να βοηθήσουν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Η ένωση με την συμβολή όλων μας θα επιβιώσει και θα αναγεννηθεί για άλλη μια φορά προς όφελος των μελών της και της Ελληνικής κοινωνίας.
Συνημμένη:
Απογραφική Αίτηση-Δήλωση

Απογραφική
Αίτηση- Δήλωση

Προσωπικά Στοιχεία
Α.Μ ΤΕΕ:
Α.Φ.Μ:
Α.Δ.Τ:

Επώνυμο:
Όνομα:
Πατρώνυμο:
Έτος Γεννήσεως:

Διεύθυνση Οικίας:
Νομός:
Πόλη:
ΤΚ:

Κινητό:
Τηλ Υπηρεσίας:

Email: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ @_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
(Προσοχή όχι email παροχών ΟΤΕ, HOL κλπ που αλλάζει ανάλογα με την εταιρία που είμαστε συνδρομητές προτιμούνται yahoo, google κλπ)
*Email tee : _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ @ teemail.gr
(για όποιον έχει εγγραφεί στο mytee θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για αυτόματες ενημερώσεις)


Τίτλος Σπουδών
Α. 1. Βασικός τίτλος
Δίπλωμα :
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:
Έτος κτήσης Διπλώματος :
Έτος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος:

2. Δεύτερος τίτλος σπουδών
Δίπλωμα/Πτυχίο :
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:
Έτος κτήσης Διπλώματος/Πτυχίου :

Β. Μεταπτυχιακά
1. Τίτλος:
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:
Έτος κτήσεως :
2. Τίτλος :
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:
Έτος κτήσεως :



Γ. Διδακτορικό
Τίτλος :
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα:
Έτος κτήσεως :


Υπηρεσιακά Στοιχεία
1. Υπουργείο:

2. ΝΠΔΔ:
Από πιο Υπουργείο εποπτεύεται το ΝΠΔΔ:

3. Αποκεντρωμένη Περιφερειακή ενότητα :
Αιρετή Περιφέρεια:
Δήμος:

Μόνιμος:
Με σύμβαση Ι.Δ αορίστου χρόνου:
Με άλλη σχέση:

Ημερομηνία πρόσληψης στο Δημόσιο:
Υπηρεσία που υπηρετώ:
Διεύθυνση Υπηρεσίας:
Τ.Κ:
Οδός:
Αριθμός:
Πόλη:
Τηλέφωνο Υπηρεσίας:
ΦΑΞ Υπηρεσίας:
Email Υπηρεσίας:

Υπηρετώ σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή:

Ασφάλιση
Παλαιός ασφαλισμένος ΤΜΔΕΔΕ και Δημόσιο:
Παλαιός ασφαλισμένος ΤΣΜΕΔΕ:
Νέος ασφαλισμένος ΤΣΜΕΔΕ:

Δηλώνω σε συνέχεια παλαιότερου απογραφικού μου στην Δ18 του ΥΠΥΜΕΔΙ οτι επιθυμώ να είμαι μέλος της ΕΜΔΥΔΑΣ ………………………………….. και να παρακρατείται από το μισθό μου η συνδρομή ποσού 3€/μήνα για την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και 1€/μήνα για την ΕΜΔΥΔΑΣ ……………………………………………

Ημερομηνία, ……/..…./………

Ο/Η Δηλ…….

7 σχόλια:

  1. Από εμένα θα πάρουν από το τρίτο το μακρύτερο να τους πείτε...
    Δεν θέλω να είμαι μέλος του ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ σωματείου σας ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ Το ΦΕΚ γραφει :
    Των υπαλλήλων που επιθυμούν να καταβάλλουν.
    Ε εγώ δεν επιθυμώ.
    Και αύριο κιόλας οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μου ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ θα στείλουν έγγραφο ότι δεν επιθυμούν.
    Να μην πατήσει κανείς. Θα σας κόψουμε τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμείς λέμε ότι είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε από κομματικούς εγκάθετους, καρεκλοκένταυρους, διεφθαρμένους και γλύφτες της εκάστοτε εξουσίας

    οι παραπάνω ποτέ δεν ήθελαν σωματεία και τα χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς τους

    οι συνάδελφοι που ζούνε από τη δουλειά τους χωρίς εξαρτήσεις (ανεξαρτήτα από πολιτική τοποθέτηση) είναι αυτοί που χρειάζονται το σωματείο ως όργανο προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους

    αυτοί πρέπει να το πάρουνε πάνω τους κιόλας (και όχι να περιμένουν κάποιους άλλους)

    εναλλακτικά ο καθένας μόνος του (και ότι αυτό σημαίνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως, θα πρέπει η ΕΜΔΥΔΑΣ τώρα που επαναδημιουργείται το μητρώο μελών της, να "επιτρέψει" την εγγραφή και στους συμβασιούχους μηχανικούς?
    Νομίζω ότι ειδικά τώρα που η σύμβαση σε συνεχιζόμενο έργο μπορεί να ανανεώνεται έως και τα 5 χρόνια, κάτι τέτοιο επιβάλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνούμε απόλυτα για τους συμβασιούχους, εξάλλου το προτείναμε και στο πρόσφατο συνέδριο αλλά το απέρριψαν οι δυνάμεις του δικομματισμού (αν θυμάμαι καλά και η αγωνιστ. συνεργασία)

    πρόσφατα μάλιστα προτείναμε το σωματείο να ανοίξει και στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς (και γενικά σε όλους τους μηχναικούς εργαζόμενους στο δημόσιο), δεν έχουμε (ούτε είχαμε) τίποτα να μας χωρίζει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας μηχανικός στο Δημόσιο αυτή τη στιγμή αμοίβεται με 83 ευρώ λιγότερα το μήνα από οποιονδήποτε ΠΕ (και μάλιστα τετραετούς φοίτησης) λόγω ειδικής προσαύξησης. Αυτό σημαίνει ότι αμοίβεται λιγότερα και από πτυχιούχους ΤΕΙ και λίγο περισσότερα από τους ΔΕ. Τι κάνει γι αυτό η ΕΜΔΥΔΑΣ? Είναι δυνατόν το μόνο που τους ενδιαφέρει να είναι η συνέχιση της πληρωμής των συνδρομών? Το ότι ο κλάδος έχει καταντήσει να έχει τις περισσότερες ευθύνες και τις μικρότερες αμοιβές το ξέρουν? Το ότι οι νέοι μηχανικοί χωρίς οικονομική στήριξη από τους γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ το ξέρουν?
    Ακούστε τι συνδρομές πληρώνει ένας μηχανικός στο δημόσιο μόνο για συνδρομές :
    65 ευρώ το για το ΤΕΕ, 50 ευρώ ζητά τώρα η ΕΜΔΥΔΑΣ, 20 ευρώ για το σύλλογο (Πολιτικών, Χημικών Μηχανολόγων κλπ.) της σχολής που τελείωσε ο καθένας, 20 ευρώ για το σύλλογο υπαλλήλων που ανήκει ο καθένας και σίγουρα μου διαφεύγουν κι άλλες... Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η εμδυδας πρεπει να φροντίσει να περιορίσει τη συνδρομή στο ελάχιστο δυνατόν, περιορίζοντας τα έξοδα της (κυρίως συνέδρια κλπ)

    η αλήθεια είναι οτι οι μηχανικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη δυσχερέστερη θέση όλων λόγω κατάργησης επιδομάτων - ειδικού ασφαλιστικού - αυξημένων ευθυνών αλλά και διάλυσης των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών

    ούτε η εμδυδας, ούτε η πλειοψηφία των συναδέλφων δυστυχώς έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τι συμβαίνει (ακόμα)

    η αλήθεια είναι ότι αν δεν αλλάξει ριζικά (όπως και όλα τα σωματεία) δε μπορεί να κάνει και πολλά

    το να τρέχεις πίσω από τους υπουργούς δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα πια και μάλλον κανείς δε θέλει μηχανικούς στο δημόσιο

    συνάδελφοι όμως στις συνελεύσεις και στις εκλογές να καταγραφούν αυτά μπας και αλλαξουμε ροτα

    υγ. το τεε και να μην το πληρώσεις δεν τρέχει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή