Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τη συνάντηση με Κουτρουμάνη στις 3/2


Αθήνα, 6 / 2 / 2012

Αρ. Πρωτ. : 6333

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσια της Παντεχνικής κινητοποίησης στην οποία η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συμμετείχε με 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στην Αθήνα μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αντιπροσωπεία των Φορέων των Μηχανικών και το ΤΕΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη, από την οποία κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε και συγκεκριμένα :
  • Για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, θα συντελεστεί νέα μεγάλη κλοπή στα πλαίσια της συμφωνίας με την τρόϊκα για το κούρεμα των ομολόγων, με αποτέλεσμα την απώλεια 14-15 δισ. € από το συνολικό αποθεματικό τους των 25 δισ. €, ενώ ειδικότερα για το ΤΣΜΕΔΕ η απώλεια θα ξεπεράσει το 1,5 δισ.€. Ταυτόχρονα καμία σκέψη δεν υπάρχει στην Κυβέρνηση για αναπλήρωση, σε αντίθεση με τις Τράπεζες που θα τους δοθούν πάνω από 30 δισ. € για να αναπληρώσουν τις απώλειές τους.
  • Για τις δυσβάσταχτες αυξήσεις των εισφορών που προβλέπει το "μεσοπρόθεσμο", επίσης ο υπουργός ήταν ανένδοτος σε ότι αφορά την ακύρωσή τους ή το πάγωμά τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι ομολόγησε ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν ούτε τα μισά από όσα προβλέπονται, αφού ο μεγάλος αριθμός των ανέργων Μηχανικών και αυτών που αμείβονται με κάτω από 1.000 € με Δ.Π.Υ., δεν πρόκειται να τις πληρώσει, διευρύνοντας έτσι την εισφοροδιαφυγή και οδηγώντας το Ταμείο μας στην κατάρρευση. Μάλιστα του προτάθηκε ισοδύναμη λύση με αύξηση των πόρων 2% και 1% που πληρώνουν μελετητές και εργολήπτες αντίστοιχα, τρόπος που αποδεικνύεται και δικαιότερος αφού θα συνέβαλλαν εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα, τον οποίο δεν έκανε αποδεκτό.
  • Τέλος για την εισφορά των 10 € / μήνα και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2011 υπέρ του ΟΑΕΔ από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανεργία, του προτάθηκε να μείνει στο Ταμείο αυτός ο πόρος και να ενεργοποιηθεί επιτέλους ο Κλάδος Ειδικών Παροχών θεσμοθετημένος από το 2006 στον οποίο προβλέπεται επίδομα ανεργίας καθώς επίσης και άλλες παροχές σε ευαίσθητες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες που στις παρούσες συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν. Και σ΄ αυτό το ζήτημα επέμεινε ότι η εισφορά αυτή θα καταβληθεί υπέρ του ΟΑΕΔ και παράλληλα μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο Κλάδος Ειδικών Παροχών. Υπεκφυγή λοιπόν και αντίφαση αφού τα χρήματα που θα πάνε στην "μαύρη τρύπα" του ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν καμία ανάγκη Μηχανικών.
Από τα παραπάνω συνάδελφοι, προκύπτει αβίαστα όχι μόνο η Κυβερνητική αναλγησία αλλά και τα ψεύδη περί τάχα διαπραγμάτευσης, με δυνατότητα υιοθέτησης ισοδύναμων μέτρων, αφού τέτοια και προτάθηκαν και απολύτως τεκμηριωμένα ήταν και απορρίφθηκαν από μέρους του. Γίνεται πλέον σαφές ότι στόχος είναι η φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, πρακτικά της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας σε συνδυασμό με την υποβάθμιση συντάξεων, υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικών παροχών, αποτέλεσμα της κατάρρευσης των Ταμείων.
Η μόνη λύση είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή της δοτής κυβέρνησης και της πολιτικής της, της τρόϊκας και των διαδοχικών μνημονίων που διαλύουν τη χώρα και εξαθλιώνουν το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου