Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στους Δρόμους και στις Πλατείες! 3 Σεπτέμβρη Όλοι στο Σύνταγμα


ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας, σηματοδοτούν το τέλος ενός κύκλου αλλά και την αρχή μιας νέας συγκλονιστικής και ελπιδοφόρας πορείας του εργατικού λαϊκού κινήματος που άνοιξε πριν ενάμιση χρόνο, όταν ξεκινούσε ο παρατεταμένος αγώνας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ– ΕΕ – ΔΝΤ– κεφαλαίου να φορτώσουν την κρίση στην πλάτη του λαού και να σφαγιάσουν τους εργαζόμενους.

Το μαύρο αντιδραστικό μπλοκ εξουσίας του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ. και του ΛΑΟΣ σε κοινό μέτωπο με το ΔΝΤ και την Ε. Έ, προσχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων των τελευταίων δεκαετιών, μέσω των διαδοχικών μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Το πρόσθετο πακέτο ''βοήθειας'' των 109 δις, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νέο τοκογλυφικό δάνειο, που θα φορτωθεί πάλι στις πλάτες του λαού, ενώ παράλληλα διοχετεύεται νέος πακτωλός χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες. Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών, τα εισοδήματα των εργαζομένων καρατομούνται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται, τα δημοκρατικά δικαιώματα περιορίζονται η κοινωνία οδηγείται στην βαρβαρότητα. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται πλήττοντας την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της καταστολής σε αγαστή συνεργασία και «συναίνεση» με τη ΝΔ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, του νόμου που καταργεί τη δωρεάν παιδεία και οδηγεί στο πανεπιστήμιο της αγοράς, διαλύει τα πτυχία, επιβάλλει τη λειτουργία με όρους επιχείρησης.

ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Να Διεκδικήσουμε το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» της εποχής μας ενάντια στη «χούντα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ-
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Στο στέκι της Επιτροπής Όθωνος και Αμαλίας

Ανακοίνωση Λ. Σ. Πλατείας Συντάγματος, 31/08/2011

Στις 3 Σεπτέμβρη: Είμαστε Παντού - Κατακλύζουμε το Σύνταγμα

Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού. Είμαστε όλοι και όλες. Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών.

Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε στο κίνημά μας αντιπροσώπους, διότι εξορισμού αλλά και ειδικά σε αυτές τις πολιτειακές δομές και το οικονομικό σύστημα θα διαφθείρονται, θα αποκόπτονται από το λαό, θα τον προδίδουν. Θέλουμε να αποφασίζουμε συλλογικά, εμείς για εμάς. Επιδιώκουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία, που μπορούμε να οικειοποιηθούμε αποδίδοντας της το πραγματικό νόημα, αυτό των λαϊκών αναγκών, διαχρονικά.

Για εμάς η 3η Σεπτεμβρη είναι μια ημερομηνία ορόσημο. Είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτειακού και οικονομικού συστήματος.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε μια μεγάλη συγκέντρωση και συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες της χώρας, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στις 7μμ.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία
Ισότητα-δικαιοσύνη-αξιοπρέπεια
Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου