Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δε Χρωστάμε, Δεν Πουλάμε, Δεν Πληρώνουμε

Σύνταγμα Κυριακή 29/5/2011
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
Το νέο πακέτο «σοκ και δέους» κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοσίας ήρθε να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίση» και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης: την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτους.
Παράλληλα, ξεπουλά με φαστ-τρακ διαδικασίες σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και μαζί με αυτήν, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό! Με μια πολιτική που έχει δημιουργήσει 1 εκατομμύριο ανέργους και τους αυξάνει συνεχώς, που εμπεδώνει την ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζει πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι, ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές σε βάρος της μισθωτής εργασίας σε όλη την Ευρώπη.
Η συνταγή τους απέτυχε. Οδηγεί στην καταστροφή.
Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας.
Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στη νέα «χούντα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε.
Με απεργιακό μπλακ-άουτ μπορούμε να διώξουμε κυβέρνηση, Τρόικα και τους υποστηριχτές τους!
Παλεύουμε για να γίνει άμεσα Πανελλαδική-Πανεργατική Πολιτική Απεργία: με το εργατικό κίνημα στο προσκήνιο να επιβληθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων πάνω από τις απαιτήσεις των αγορών.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ΔΕΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα.
Καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να κατακλύσουν το Σύνταγμα και όλες τις πλατείες της χώρας.
Προχωράμε σε καταλήψεις, διαδηλώσεις, επισχέσεις εργασίας, πρακτικές ανυπακοής. Στηρίζουμε τη δράση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα νοσοκομεία την 1η Ιούνη.
Καλούμε σε Συνελεύσεις στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.
Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε πλατεία να γίνει κέντρο αγώνα και ανυπακοής.

  • ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χρέος τους
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ
  • ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

10 σχόλια:

  1. Το διαβασαμε, όντως εύστοχο κείμενο, μήπως όμως θα ήταν ευγενικότερο να βάλετε λινκ από την orininal προέλευση του κειμένου? Το μπλογκ σας το έχουμε στη λίστα μας έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα!

    πράγματι, θα ήταν ευγενικότερο να βάζαμε link στην την orininal προέλευση του κειμένου. Όμως αυτό υπάρχει στο link που παραπέμπουμε! Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης των στοιχείων της πηγής προέλευσης.

    Όμως μιας και αναφέρουμε για την δήλωση ταυτοτήτων μήπως στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχει μια σκόπιμη και παραπλανητική απόκρυψη της ταυτότητας αυτών που υπογράφουν; Τι σημαίνει άραγε:

    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων


    Μήπως είσαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι"; Και μην απαντήσετε ότι ήταν τόσο πολλοί που δεν χωρούσαν να γραφτούν τα ονόματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ακόμα αυτό? έχει και οπαδούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιγράφουμε από το ΙΣΚΡΑ :
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3509:l-r&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180
    Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην Αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, αποφασίστηκε ο σχηματισμός μιας ευρείας επιτροπής (σωματείων, αυτοδιοικητικών κινήσεων, επιτροπών κατοίκων, επιτροπών αγώνα, επιτροπες "δεν πληρώνω" κλπ) με στόχο την απόκρουση των πολιτικών του μνημονίου κυβέρνησης-τρόικας.

    Καλό μας ακούγετε, εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικά αφιερωμένο στους υπνοβάτες του Συντάγματος και σε όσους θρέφουν φρούδες ελπίδες ότι ο πιο διεφθαρμένος λαός στην Ευρώπη θα αντισταθεί:

    http://deltio11.blogspot.com/2011/05/blog-post_628.html

    ΥΓ Αριστερά στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει πλέον. Εάν ο Παπαδημούλης καιο Τσίπρας είναι αριστεροί εγώ είμαι ο Λένιν.. Δεν το συζητάω βέβαια για τα απολιθώματα του Περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OXI! Ο συντονισμός πολιτικών ομάδων(περί αυτού πρόκειται) όταν γίνεται δήθεν κάτω από εργατικές και αντιπροσωπευτικές ομπρέλες, δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα! Θυμίζει ολίγον από ΠΑΜΕ. Τουλάχιστον το ΚΚΕ δεν το κρύβει ότι είναι δικό του μαγαζάκι. Αρκετά (όχι όλα) από αυτά τα σχήματα που συμμετέχουν είναι σφραγίδες πολιτικών μορφωμάτων και προφανώς σε αυτά τα συντονιστικά συμμετέχουν κάποιοι εκπρόσωποι - έρημοι & απρόσωποι - χωρίς να εκφράζουν θέσεις και απόψεις συνελεύσεων κλπ. κλπ.

    Είναι άραγε τυχαίο ότι και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία; Εξάλλου γι αυτό και το δημοσιεύει η ΙΣΚΡΑ.

    Επίσης τα δημοσιεύματα της ΙΣΚΡΑ δεν είναι πάντα τα καλύτερα! Σήμερα για παράδειγμα εμέσως σπρώχνει την στήριξη της συγκέντρωσης της ΣΠΙΘΑΣ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ:

    Ο ΜΙΚΗΣ ΠΙΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''

    Με μια επιστολή καταπέλτη ο Μίκης Θεοδωράκη ς χαιρετίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών...
    η συνέχεια εδώ:

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3505:2011-05-29-08-00-44&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεκτές οι παρατηρήσεις για ίσκρα και από τα πάνω συντονισμό, επειδή η συσπείρωση όμως αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δυστυχώς εγχειρήματα συνεργασίας πολιτικών ρευμάτων και ανένταχτων αγωνιστών ανεξάρτητα από την κεντρική πολιτική τους αναφορά, πιστεύουμε ότι η προβολή συνεργασιών του ευρύτερου ριζοσπαστικού αριστερού χώρου βοηθάει στο να στέλνει ένα μήνυμα στο χώρο μας (αριστερά στους μηχανικούς) που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από συνδιαχειριστικές και σεχταριστικές λογικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή